2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
TNT búcsúkoncert képei
Kapcsolatok
GEG együttes
Time

T(ényleg) N(incs) T(öbbé)

A TNT zenekar feloszlása után fél évvel megtartotta búcsúkoncertjét több mint tizenkétezer ember előtt a Kisstadionban.

Hatalmas és ritkán látott teltház várta Áky és Inti utolsó fellépését. Mivel a „dance duó” feloszlásával némi űr keletkezik ebben a műfajban, ezért a szervezők kihasználva a lehetőséget és a potenciális közönséget (és természetesen gondoskodva az utánpótlásról is), némi promóciós jelleggel, felléptettek két kezdő csapat bemelegítésként.

Elsőként e GEG nevű csapat lépett színpadra néhány szám erejéig és természetesen első slágerüket „Az élet nem Hollywood” is eljátszották, ezután a műsor moderátora Abaházi Csaba bejelentette a következő csapatot, a TIME énekegyüttest és természetesen nekik is nagy sikerük volt, de a hangulat már igen feszült volt és mindenki már a függöny legördülésére várt, hogy megjelenjen a színpadon az a két szimpatikus fiatalember, akikért rajongtak.  Abaházi Csaba még egy utolsó hangpróbát is levezényelt a közönséggel, szektoronkénti összehasonlítással, majd...

Néhány másodper cután elindult egy kis bemutató film a kivetítőkön, aminek alapötletét a Minden lében két kanál c. filmsorozat adta és itt is fotók segítségével követték végig a két fiatalember életét, mint annak idején a sorozat szereplőiét. Majd egy kis árnyjáték, ami végképp hatalmas sikoltozást váltott ki a rajongókból és legördült a függöny és elkezdődött az utolsó koncert, ami tényleg fantasztikusra sikeredett.

Sokan, akik fanyalognak a búcsú bulik hallatán, most bizonyára tévedtek, hiszen a szervezők nem spóroltak a koncerten, fantasztikus hang és fénytechnikával és közel negyvenmilliós költségvetéssel készültek erre az estére. Talán egyetlen egy hiba csúszott a szervezésbe, amit Ákos-ék is elismertek az a nagyon késői kezdés (20.30) és evvel járó kicsit késői befejezés (kb.23.15) időpontja volt. Hiszen ebben az időben már este hét óra táján is sötét van, de ez legyen a legnagyobb baj egy koncerten.

A koncert menüjében az összes sláger és jelentősebb állomást jelentő dal elhangzott a teljesség igénye nélkül: Rendőrnő és a titkos üzenet (ahol Áky és Inti revütáncosokkal kiegészülve kicsit szvinges köntösbe bújtatott slágerükre még steppkoreográfiát is készítettek és táncoltak), Sírni tudnék, Kicsi gesztenye vagy a Nem jön álom a szememre, és még sorolhatnám ezeket a kedves dalokat. Természetesen volt még egy különleges pillanata a koncertnek, amikor egy duettet igénylő dalhoz Áky a közönség soraiból választott hölgyet magának, és így énekelték közösen a Híd a folyón című dalt.  A hölgyek körében gyakran jól jött (a bejáratnál az egyik szponzor által osztogatott) papír zsebkendő csomag. Valószínűleg így lesz még egy két év után is amikor otthon felteszik ezeket a számokat tartalmazó CD korongokat.

Bizonyára sokan nem bánják, hogy feloszlott ez a csapat, pedig zenéjük és szövegeik igényesek és profin előadottak voltak, kényesek voltak a koncertjeik minőségére és a teltházas bulikról a közönség is mindég elégedetten távozott, hiszen megkapták azt az érzelmi töltést, amire szükségük volt a szürke hétköznapok között.

Sőt állíthatom ez a két fiatalember új projectjeiben, akár külön-külön, akár közösen sikeresen fog helytállni a közeljövőben, vagy évtizedek múltán is.

Áky és Inti a koncert után zártkörű bulin búcsúzott a zenésztársaktól és a stábtól.

Mit is mondhatnánk ezek után, köszönjük, hogy volt egy TNT nevű csapat, akik sok örömet és sok jótékony könnyet csaltak a szemekbe és további sok sikert kívánunk Dobrády Ákosnak és Zuber Krisztiánnak a magánéletben és új elképzeléseik megvalósításához!

-BK-

[2005.09.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még