2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Kecskés Együttes
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Bartók Vonósnégyes
Darázs Renáta
Furulya Quartett
Komolyzene
Kapcsolódó események
III. Győri Nemzetközi Lant- és Gitár Fesztivál
[2008. október 3. - 5. ]

Barokk hangulat Győrben: mindenképp nézd meg!

Már több mint egy évtizede a barokk művészetek hangulatában telik el az ősz Győrött. Nincs ez másként most sem, Barokk Nosztalgiák szeptember 26 ától - október 16-áig tartanak. Megéri kilátogatni a megyeszékhely rendezvényeire.

1994 óta telik az ősz a barokk művészetek jegyében Győrött. A program 2000. óta kezdődik a híres győri céhekre emlékező látványos felvonulással, amelyen a város középiskolásai az évek során elkészített 150 barokk öltözetben a szabók, lakatosok, cipészek és más mesterek iparművészeti értékű jelképeit, a céhes ládát, a zászlót és a védőszent szobrocskáját hordják végig a belvárosi utcákon.

Az ünnepi időszak megnyitójára szeptember 26-án 14 órakor került sor a Richter-teremben, ahol dr. Ottófi Rudolf Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt, illetve felszólalt Hancz István a Győri Ipartestület ügyvezetője is.

Főszerepben a muzsika

Öt helyszínen, a rendező Zichy-palotán kívül az Egyetemi Hangversenyteremben (Zsinagóga), a Richter-teremben, a Bartók Béla Művelődési Központban és a Xántus János Múzeumban élvezhetik a barokk kor sokszínűségét az érdeklődők Győrött. Felcsendülnek majd a kuruc kor dalai a Kecskés Együttes előadásában, fellép a Liszt Ferenc kamarazenekar, a Pacific Boychoir Academy kórusiskola Grammy-díjas fiú kórusa és az Apor Vilmos Gyermekkar. Muzsikál a Bartók vonósnégyes. „Egy este a Versailles-i Királyi Kastélyban” címmel Darázs Renáta – szopránt hallhatják énekelni a Custos Consort közreműködésével. A szombathelyi Furulya Quartett társaságában Mezei Melinda barokk áriaestjére invitálják a közönséget. Hallhatnak majd előadást Paganiniről és koráról is az érdeklődők.

A muzsika mellett barokk táncházon tanulhatják el a kor lépéseit Kovács Gábornak, a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola tanárának, a Reneszánsz táncok és a Barokk táncok című könyv szerzőjének vezetésével.

Lantok és gitárok a főszerepben

A programból kiemelkedik az immár harmadik alkalommal megrendezendő Győri Nemzetközi Lant- és Gitár Fesztivál, amelynek ezúttal japán sztárvendége is lesz Toyohiko Satoh személyében, aki a Hágai Zeneakadémia tanára. Felcsendülnek emellett spanyol és görög dallamok is a nosztalgia jegyében.

Ugyancsak kiemelkedő vállalkozás a korok házasítása. A zene világnapján, október 1-én ugyanis évszázadok zenei találkozását szervezik meg. Rock-osítva szólalnak meg Antonio Vivaldi: Négy évszak című művének tételei, valamint Yngwie Malmsteen művei. Kovács Ferenc, a Raab Kamarazenekar, a Győri Fesztivál Vokál és a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános és Szakközépiskola növendékeinek közreműködésével.

A Barokk Nosztalgiák megrendezésére 6 millió forint támogatást nyert el a Zichy-palota a Nemzeti Kulturális Alapból, mint kiemelt fesztivál.

Akik tehát szeretnének nosztalgikus környezetbe csöppenni, azoknak nem kell mást tenniük, mint kilátogatni a győri helyszínekre és élvezni mindazt, amit a város kínál ezekben a hetekben.

– PM/zene.hu –

[2008.09.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még