2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Musical és Operett Újság
Operettszínház
Kapcsolódó cikkek
Johann Strauss: Dr. Bőregér
Földes Tamás lógni fog
Kapcsolatok
Mészáros Árpád Zsolt
Földes Tamás
Kapcsolódó események
Dr. Bőregér
[2005. szeptember 25.
vasárnap 15:00]

Dr.Bőregér - Ahogy egy rajongó látja

Régóta remélem, hogy az operett újra régi fényében fog tündökölni és rengeteg néző fogja a darabokat megszeretni, ha még nem tette meg eddig.

Az előadás fenomenális volt! Ajánlom mindenki figyelmébe! Szomorú, hogy csodálatos darabok nincsenek a fiatalok köztudatában. Olyan darabok, amely szerintem alapművek, melyeket fontos, hogy ismerjenek az emberek. Érdekes, hogy ha sikerül egy-egy fiatalt rávennem, hogy tartson velem, utána kérdezi mikor lesz a következő alkalom. Mégis hányan kihagyják.

Pedig jól éreztük magunkat a nézőtéren, legalábbis a poénok utáni nevetésekből ez derült ki. De azért drága néző társaim, az előadás 19 órakor kezdődik. Még 19 óra 10 perckor is fel kellett állni, mert akkor érkezett meg valaki. Hát az nem szép dolog tőlünk. A színész már mondta a szövegét. Ebből is látszik Földes Tamás mennyire profi, mivel hiba nélkül, énekelte el a szerepet. Csoda, hogy nem zavarták bele, hiszen ez a 2.3. és 4. sorban is történt a késés.

A darab eseményeiről néhány szó: Dr. Bőregér ( Földes Tamás) bosszúja. Tipikus életszerű jelenetek. A férfi elutazik több napra, börtönbe készül. Az elhanyagolt feleséget meglátogatja régi lovagja. A férj dutyi helyett bálba megy, ahol csajozik, és persze szidja a feleségét. Kikövetkeztethető, hogy Bőregér úr gondoskodik arról, hogy az asszony is kövesse a bálba, ahol álarcban befűti a férjet. Tőlem a bosszúvágy ugyan távol áll, de a darab nem bántó senkire sem nézve, sőt a vége váratlan lesz.

Persze csodálatos énekek hangzanak el, amely a szereposztást tekintve maximális minőséget biztosít az operett kedvelő közönségnek. De fordulatokból sincs hiány. Nyári Zoltánnak a csajozós órával, Földes Tamás kavarásai, hogy bonyolítsa az eseményeket, imádni való ahogyan a szállakat kuszálta, Oszvald Marika mondatai pl. Hozzámenjek feleségül vagy fogadjam örökbe?, …Ez már túl érett. Sorolhatnám, de aki nem látta, sajnos nem tudhatja, ezért inkább nem folytatom az idézést.

A vége kegyes, én nem lettem volna az, ha én írom a darabot, de Földes Tamás ( Dr. Bőregér úr) jó szíve megkönyörül. Érdemes megnézni, hogyan mossák tisztára kegyes hazugsággal a szituációkat. Hiszen ez a darab szórakoztató, és a vége is legyen nagyon vidám, a néző jó közérzettel hagyja el a színházat.

A szereplőkről: (A 2005 szeptember 24-ei 19 órás előadásról tudok nyilatkozni csupán, elnézést a másik csoportról, bizonyára ők is nagyszerűek. )

Földes Tamás: Az operett színház több darabjában láttam már. Eddig csak is kizárólag jó passzban. Vagy ez a férfi nem tud rontani? Az is lehet, de én még tőle gyenge szereplést nem láttam. Pedig már láttam a Rómeó és Júlia Lőrinc barátjaként, Mozart papájának, Perc úrként és még sorolhatnám, ahol már meggyőzött tehetségéről, így tudtam, az estém csak jó lehet. Hát gondoskodott is róla.
Nagyon jól eljátszotta a szerepet. Fantasztikus hangja van és fantasztikus színész is egyben. Hiszen teljesen meggyőzően adta a barátot, majd furfangosan átverte a Eisenstein (Nyári Zolán) urat. Ügyesen becserkészte a bálba a szobalányt és a feleséget. Teljes hitelességgel játszotta szerepét. Ez a rendkívül szimpatikus ember ügyesen kavarta a dolgokat, hogy bosszút állhasson régi sérelmén. Földes művész úr, gratulálok.

Nyári Zoltán: Gyönyörű hangja van. Szerencsém volt már látni őt több szerepben. Ahol a neve szerepel biztos lehet a néző a tiszta szép hangban.

Kalocsai Zsuzsa: Nagy kedvencem a Zsuzsa, őt is láttam már jó néhány szerepben. Igaz nagy mázlim volt , mert két primadonna is volt egyszerre a színpadon hiszen Fischl Mónika is oda tette rendesen a hangokat, ahová kell. A mögöttem ülő bácsi a szünetben énekelte a dalokat, annyira édes volt!

Peller Károly: Rendkívül dinamikus jó homorú fiatal ember. Fiatal hölgyek szíve ugyan veszélyben lehet, mert valódi úriemberként játssza a léhűtő fiatalurat. Vagány, mégis gentlemant. Ez tetszik a nőknek. És a Károly bizony jó színész is hozzá. Humoros és udvarias.

Oszvald Marika: Igazából egy picit fura volt, hogy miért ő kapta szerepet, hiszen túl idős volt már erre a szerepre, úgy gondoltam. De hamar meggyőzött miért. A komikus helyzetet olyan ízlésesen, humorosan oldották meg, hogy oda a Marika kellett. Nagyon karban van tartva, a Károly dobálta ide- oda, ő meg csak röpült.

Vadász Zsolt: Nekem nagyon tetszik ez a tenor. Ha jól tudom. De ha nem tenor, akkor is jó.

Fila Balázs: jó volt ő is.

Mészáros Árpád Zsolt: A lányok nagy kedvence. Én személy szerint a Dézsi Szabó Gábort is nagyon szeretem és biztos vagyok abban, hogy ő is szuper lehet ebben a szerepben, hiszen évekig élvezhettem a játékát a Miskolci Nemzeti Színházban, és nagy bánatunk volt amikor az Operetthez szerződött. De MÁZS is jó volt. Való igaz, hogy fél tízkor kerül csupán csak a színpadra, de nagyon jól játszotta a részeg fegyőrt. Jó beszólásai voltak. Derült a nézőtér.

Díszlettervező: sajnos a díszlet nem elég. Igaz a színészi teljesítmények és a csodálatos zene kárpótolt a díszlet hiányosságai miatt. Egy kicsit több pénzt kellett volna erre a csodálatos produkció díszletére szánni.
Jelmeztervező: A ruhák nagyon tetszettek! Olyan kár, hogy nem lehet felvenni ilyen ruhákat csak a színházban!
Nánási Henrik: A vérében a zene, fantasztikus volt. Köszönjük, hogy megszólaltatta a színpadról is a zenekart. Az annyira klassz. Kerényi úr! Kérem szépen a férfi ruhában férfiak legyenek már, ez azt hiszem jó sok nő kérése lenne. Megköszönném. Jó voltak természetesen férfiak is, de többet!

Ez a darab csodálatos. Igényes, tehetséges, fantasztikus művészek a színpadon. Magas színvonalú, tehetséges emberek a színpadon, előadnak egy kedves, vidám darabot.

Aretta

[2005.09.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még