Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. október 21. | vasárnap | Orsolya nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
Piramis
Török Ádám és a Mini
Kapcsolódó események
Klub 906 - Sacreo Flamenco, Bohemika Orkestra
[2009. január 21.
szerda 22:00]

A Piramis dobosa 2009. januárjában Nagy Bulival ünnepel

2009.január 25-e után, immár Köves "Pinyó" Miklós is hatos számjeggyel kezdve töltheti ki a kérdőívek életkorára vonatkozó rovatát. A legendás dobos öt nagyszerű formáció megidézésével - kerek évfordulóját ünnepelendő - egy fantasztikus koncertre készül 2009. január 17 –én, a Petőfi Csarnok színpadán. Kezdetektől napjainkig, ahol csak megfordult: a Nonstop, a Piramis, a RABB, a Besenyő Blues Band és a Mini dobszerelése mögött járult hozzá valamennyi együttes sikereihez.

A Nonstop együttes - bármennyire is tehetséges zenészekből állt – igazából soha nem tudott az élvonalba kerülni. Méltánytalanul.

Az 1971-es Táncdalfesztiválon II. helyezést elért Lélegző furcsa hajnalon c. daluk országosan ismertté tette ugyan a zenekart, de az átütő sikerhez kevésnek bizonyult. Köves Miklós doboson kívül, Paróczai Attila a Mini jelenlegi bőgőse, Vágó Pál az eredeti formáció gitárosa, Somló Tamás énekes, Viktor Máté zeneszerző, énekes, fuvolás, billentyűs, valamint Závodi János gitáros idézik meg az 1969-től ’73-ig tartó időszakot.

Az 1976-tól klasszikus felállásában működő Piramis nem szorul különösebb bemutatásra. Pinyó 60. születésnapján, a régi barátok, zenésztársak lesznek a vendégek, úgy, mint Gallai Péter billentyűs-énekes és Závodi János gitáros, kiegészülve Paróczai Attila basszusgitárossal, aki már a 2006-os arénás koncerten is kisegítő zenészként lépett fel a Piramissal. Hogy rajtuk kívül más is megjelenik-e ebben a blokkban, az legyen meglepetés!

A Rhythm & Blues Branch (RABB) 1991-ben alakult és egészen a Mini újjáalakulásáig színesítette a magyar progresszív/blues palettáját. A zenekar színpadon eltöltött hét esztendejéből az akkori felállás fog ízelítőt adni január 17-én. A zenekarvezető Török Ádám (fuvola, ének), Muck Ferenc szaxofonos, Zsoldos Tamás basszusgitáros, Závodi János gitáros, valamennyien együtt ünnepelnek Pinyóval a Petőfi Csarnok pódiumán.

Színpadon igazi a szülinap

Besenyő Blues Band. Igazi nagyzenekar, mely a blues műfaján belül is az igényességre törekedett. A dobokat természetesen Köves Miklós ütötte, a népes fúvósszekciót Muck Ferenc, Galyas László, Csizmadia Gábor, Csóka Péter, Elek István, valamint Pados Zoltán alkotta. Rajtuk kívül Németh Károly, Paróczai Attila, Lörinc Károly, és persze Török Ádám fog emlékezni a „blues-időkre” azon az estén.

Török bácsi 50. születésnapi ajándékaként megtörtént a kis együttes nagy visszatérése, azaz újra megalakult a legendás Mini. A Török Ádám vezette csapatot jelenlegi felállásában Németh Károly billentyűs, Köves Pinyó Miklós dobos, Paróczai (Tacskó) Attila basszusgitáros és Török Péter gitáros jelenti.

Hogy az élmény igazán élmény maradjon, a hálás utókor számára a jeles esemény digitális korongon megörökíttettetik. A 20 számosra tervezett CD anyag az összes fellépő formáció négy-négy nótáját fogja tartalmazni.

Hol is ünnepelhetne méltón kerek születésnapot egy vérbeli zenész, kinek élete nagy része füstös koncerttermek recsegő színpadán telt? Természetesen egy nagyméretű színpadon, barátai, azaz volt -, és jelenlegi zenésztársai körében, felidézve muzsikus pályafutásának legszebb pillanatait. Nem utolsó sorban együtt közönségével, akik végigkísérték ezen a nem mindig aszfalt simaságú, ám mégis gyönyörű, élménnyel teli úton.

Boldog születésnapot Pinyó!

-Hegedűs István-

[2008.10.07.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
keresek zenész » dobos/ütős [2018.10.20.]
Szintis kerestetik! zenész [2018.10.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

beszámolók még