2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Romano Drom
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Balkan Beats Budapest
[2008. október 18.
szombat 21:30]

Oroszország vendégeskedik a Gödörben

A havonta jelentkező ingyenes bulisorozat harmadik részének vendége ezúttal Oroszország. Az estét szokásos módon a Romano Drom zenekar nyitja, utánuk következik az orosz vendég zenekar az Iva Nova, akik napjaink legmenőbb orosz folk-rock zenekara; csupa csajjal a színpadon. A házigazda DJ Robert Soko (D), ezúttal vendégként lesz jelen, és egy speciális orosz szettel készül: erre az alkalomra vette fel az Ivan művész nevet. A lemezjátszók mögött az est házigazdája, Dj Tagada.

A Romano Drom együttes apa és fia köré formálódott. Jelentése: “cigányok útja”. A szájhagyományokra épülő, anyanyelven énekelt dalok újszerű zenei hangzással egészülnek ki, ahol a kanna ás a kanál hagyományos játékát kiegészíti a gitár egyre erősödő jelenléte, a nagybőgő és a tangóharmonika. Érzelmek, őszinteség és energia jellemezi leginkább a Romano Drom játékát, amely büszkén viszi tovább ősei hagyományait, nyitottan más kultúrákba is.

Iva Nova, egy olyan orosz lány zenekar, aki a modern rock és az orosz folk zene keveri, helyenként megfűszerezve némi humoros jazzel. Dalaik az orosz folklor gazdagságára alapoznak, és nem is hagynak senkit érintetlenül. Ám ezen folklore erőforrások végtelenül lobbanékonya alkalmazásán túl, az Iva Nova zenéjében fellelhető még polka, ska, jazz, avant-garde és punk zenék hatásai.

Élő fellépéseik lírai művek és tánctér bombák elegye - koszos gitár riffek, robbanékonyan frenetikus ütőshangszerek, szívszaggató basszusok, és enregikusan jazzes tangóharmónika. Az orosz szövegeken túl, ukránúl, bulgárul, és még más nyelveken is írnak dalokat.

Dj Soko, boszniai születésű, ám régóta Berlinben él. Ahogy ő mondja magáról: egy boszniai úgy érez mint egy (katolikus) horvát, úgy álmodik, mint egy (ortodox) szerb, és úgy szeret mint egy (muszlim) bosnyák. Dj Soko ebből a multikulturális, egymást ezer szállal átszövő érzésvilágbol kever nagyszabású balkáni mulattságot. Ő a Balkan Beats bulik alapítója és a budapesti Balkan Beats bulik egyik házigazda DJ-je.

DJ Tagda a tradicionális és kortárs Kelet-Európai, Dél-Itáliai, és Török zene felfedezésének szenteli idejét. Ennek jegyében is nyomat bulit a párizsi éjszaka egyik misztikus helyszínén a La Java-ban, ahol tapsolni, dobogni, üvölteni, inni, és énekelni hívja a közönséget az életteli muzsikával, amely a vidámság és a melankólia között ingadozik – pillanatokra békét és harmóniát teremtve a különböző kultúrák és emberek között.

Valóságos energiákat szabadít fel jól ütemezett keverése, a felcsendülő hegedűhúr rezgésére, vagy épp a trombita harsány üteme, amely megrezegteti a dobhártyánkat, és megdobogtatja a szívünket.

-mustbeat-

[2008.10.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még