2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Komolyzene

Háromrészes sorozatot indít a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Az utrechti Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny korábbi győztese, Vitalij Piszarenko lesz a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólistája pénteken a Zeneakadémián, az együttes három részből álló idei bérletsorozatának első estjén - közölte az MTI-vel Rónai Éva, a zenekar sajtóreferense.

A pénteki műsorban először egy Elgar-mű szólal meg, majd Liszt Malediction című sorozatából játszik az orosz zongoraművész, akit a nemzetközi szaksajtó úgy tart számon, mint az utóbbi idők egyik legeredetibb zongoristáját. Végül a Firenzei emlék című Csajkovszkij-művet játssza a zenekar.

Az orosz származású zongoraművész hatéves korában adta első szólóestjét. Kijevi és harkovi zenei alapképzését követően 2005-ben kezdte meg akadémiai tanulmányait a moszkvai Állami Konzervatóriumban.

Az utrechtin kívül más nemzetközi versenyen is elismerték: a weimari V. Liszt-verseny harmadik helyezettje lett, itt a közönségdíjat és Fazil Say különdíját is ő nyerte meg. 2007-ben ő is részt vett a rotterdami Codarts Ravel Zongoramaratonon, amelyen  a fellépő művészek Ravel összes zongoraversenyét bemutatták.

A naptára 2011-ig van tele felkérésekkel, ám a 2009-es év különösen gazdagnak ígérkezik számára: szerepel a Beethoven Fesztiválon Varsóban, a Vilnius Fesztiválon, a Nemzetközi Billentyűs Hangszerek Intézetének Fesztiválján New Yorkban és az Európai Liszt Éjszakákon Budapesten, Weimarban, Bayreuthban és Raidingban.

November 24-én az Olaszországban nevelkedett német Augustin Hadelich, a 2006-os Indianapolisi Nemzetközi Hegedűverseny nyertese lesz a Liszt Ferenc Kamarazenekar vendége, a bérletsorozat második estjén Haydn C-dúr hegedűversenyét adja elő az együttessel. A sorozatot záró, december 15-i koncertnek nincs vendége, ezen a Rolla János vezette, idén 45 éves együttes három Bach-szvitet szólaltat meg.

- MTI -

[2008.10.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még