2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Külföldi turisták okoztak meglepetést Cozombolis klipforgatásán - képekben
Kapcsolódó Kiadványok
Cozombolis: Fülig ér a száj
Kapcsolatok
Cozombolis

Ne kételkedjetek, próbáljátok ki - interjú Cozombolisszal

Szeptember végén kijött a ’Fülig ér a száj’, a Cozombolis második nagylemeze. Kicsit erről, az alkotásról és a frontember saját érzéseiről árult el néhány kulisszatitkot.

A második album, hasonlóan az előzőhöz nagyon vidám hangulatú, így már lassan ’gyanússá’ vált, hogy ez az örömzene rendelésre jön, és nem magától fakad. Persze ez a kis kétely teljesen alaptalan, Cozi elmondja, miért:

- Nem ez a jellemző hozzáállás manapság, viszont az én világnézetem ilyen. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindig jó a kedvem, de arról nem szoktam énekelni, viszont a zenémmel szórakoztatni szeretnék, ahhoz meg passzolnak ezek a gondolatok. Ha a vidámság koncepció lenne elég rosszul érezném magam és arra gondolnék, hogy milyen sekélyes az életem:) Komolyra fordítva a szót, ez a pozitív gondolkodás a sajátom. Annak is nagyon örülök - és büszke is vagyok rá - hogy olyan barátaim és családom van akik segítenek kimászni minden gödörből, és erre próbálom a dalaimmal is felhívni a figyelmet. Itt nem arról van szó, mit diktál a piac! Nekem ilyen az életem.

- Rossz passzban nem is szoktál írni?
- Nem, csak nappal, és kiegyensúlyozott hangulatban ülök le gitározni, és így már eleve csökkentem az esélyét, hogy szomorkás számot készítsek, persze ki tudja, lehet, hogy olyan is lesz egyszer. A mi zenénk ezért alapvetően arról szól, hogy a közönséget jó kedvre derítsük. Remélem sikerül is:)

Cozi nyilatkozata szerint a második album (Fülig ér a száj) jobban szól, mint az első. Ez mit jelent a gyakorlatban?

- Ennél a korongnál már jobban be tudtuk osztani a felvételekre szánt időt, másrészt meg rendelkeztünk egy csomó tapasztalattal az első lemez miatt. Hatékonyabban tudtunk dolgozni a kedvenc szolnoki stúdiónkban, és több időnk maradt a részletekre, bár a koncertek miatt többször félbe kellett szakítanunk a munkát.

Nem egyszemélyes projekt

A név csalóka, hiszen ebben a csapatban sokan dolgoznak együtt a sikerért.

- A zenekar tagjai is komoly részt vállaltak a melóból, szeretném név szerint megemlíteni őket: Rontó Guszti- gitár, Hajmann Péter- trombita, Vincze Péter- dob, Gellén István- basszus gitár, Rontó Gyula- szintetizátor, Tóth Lacika- DJ.

Ha már így megfoghatóvá vált a csapat, akkor különösen érdekel, mit jelent, hogy Cozi írja a zenéket.

- Minden ott kezdődik, hogy leülök gitározni az ágyra. Keresek egy jó dallamot, ha megvan, felállok és eszek valamit :) Ezután csak végzem a dolgom, beszélgetek emberekkel, koncertekre járok, aztán egyszer csak, sokszor tök váratlanul beugrik valami azokra a hangokra. Egy szó, egy mondat.

Na ekkor hazamegyek, újra kezembe veszem a gitárt, és kábé húsz perc alatt megszületik a szám. Közben már kitalálom, milyen lesz a basszus, milyen trombita kellene bele, szóval milyen legyen a szám szerkezete.

Ezután csinálunk egy vázat - demót ahol már vannak alapszinten dobok basszus gitár fúvós, és fel is énekelem - azután próbán ezt nézzük át együtt a csapat tagjaival. A szólókba, és egyéb finomságokba természetesen a többiek is belefolynak, így készül a végeredmény.

Végül Cozi ajánlása:

- A legnagyobb érzés nekem, ha fent vagyok a színpadon és a közönséget boldognak látom. Ha még a dalaimat is énekelik, akkor a mennybe megyek:) Ezt azok tudják, akik láttak már minket. Olyankor egyszerűen nem tudok parancsolni az érzéseimnek, nyilvánvalóvá teszem, hogy nagyon élvezem, ha tudják a szöveget. Akik voltak már koncerten azok tudják, miről beszélek, akik pedig még nem, azoknak meg üzenem, ne kételkedjenek, próbálják ki.

Olvasd tovább: Külföldi turisták okoztak meglepetést Cozombolis klipforgatásán - képekben

-Fábián Tamás-

[2008.10.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még