2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zenerégész: Goodwill György születésnapja
Hajrá, AD Stúdió, Szandi és Unique!
Kapcsolatok
AD. Studio
Auguszt Bárió
Goodwill György
Legnépszerűbb csengőhangok

Rajzfilmsláger lesz a magyar sikerdalból?

Most már nyílt titok, hogy a legújabb Csupó Gábor által rendezett Immigrants - Jóska menni Amerika! című amerikai-magyar film főcímzenéjére sikerült megnyerni az A.D. Stúdió zenekart. Így az Álmaimban Amerika szupersláger új feldolgozása düböröghet az igazi sztárparádét felvonultató produkcióban.

Ami nagy varázslat, mert az A.D. Studio slágerének feldolgozásához a két sikerszerző, Auguszt Bárió és Goodwill György most először járult hozzá. Külön érdekesség, hogy Csupó Gábor – aki a világ legismertebb magyar rajzfilmese (Simpson család, Fecsegő tipegők) – rendezte a filmhez készült új Álmaimban Amerika klipet is, ami nem sokszor fordult elő sem a sztárrajzfilmes, sem a sztárzenekar életében.

Ezért az előzetes várakozással ellentétben az A.D. Stúdió 2008. október 30-ára, a film világpremierjére módosította új stúdióalbumának megjelenését, amely egyben az Immigrants - Jóska menni Amerika! című film soundtrackje is lesz egyben. Az új Álmaimban Amerika kizárólag csak ezen az albumon hallható majd.

A film főszereplői a magyar származású Jóska és orosz származású barátja, Vlad, akik úgy döntenek, hogy beveszik Amerikát. Azt az országot, ahová több bevándorló érkezik, mint a világ bármely más országába összesen. A két barát kalandjain keresztül cinikus humorba ágyazva ismerhetjük meg Amerika igazi arcát, és hogy mit is kínál valójában a bevándorlóknak.

Jós volt a dal

Az Álmaimban Amerika gunyorossága része a kezdeti lelkesültségnek, a véget nem érő házibuliknak, a felnőtté válásnak, és a Kelet-Európában „füstbe ment” álmokat is előre megjósolja. A sláger hangulata és fel-felbukkanó bölcsessége összhangban van az amerikai popkultúrának fityiszt mutató Csupó-filmmel. Goodwill György szövegíró csak, „bizarr boszorkánynak” nevezi Amerikát, amely csak illúzió.

A Csupó Gábor rendező által - átélt tapasztalatként - megfogalmazott „Jóska menni Amerika” ugyanarra a következtetésre jut. Valójában mindkettő rólunk és hozzánk szól, ma is, naprakészen.

Az A.D.Stúdió nevéhez olyan  megaslágerek köthetők a nevükhöz, mint a Páratlan Páros vagy a Nyári eső, vagy éppen most, az új Csupó Gábor film főcímzenéjére szerződtetett újra vadonatúj szupersláger, az Álmaimban Amerika.

Lemezeikből eddig jóval több mint 1 millió példányt adtak el. Legutóbbi stúdióalbumukon olyan neves színművészek működtek közre és mondták fel Goodwill egy-egy versét, mint Jordán Tamás, a Nemzeti Színház nemrégiben leköszönt főigazgatója, Gáti Oszkár vagy Bács Ferenc. 

– zene.hu –

[2008.10.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még