2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nem kell tovább várni a No Thanx rajongóknak
Ez ciki! Cipőkanálnak használta a No Thanx az értékes zenei díjukat! - videóval
A No Thanx új klipje és ami mögötte van
A No Thanx új klipje az átlag átlaga
Az Anti Fitness Club tagjai nem lesznek beképzeltek?
Két gyerek eltűnt a rádió születésnapján - tízezrek ünnepeltek Nyíregyházán
No Thanx Erik visszatér Horvátországba
Képgalériák
No thanx: Végtelen történet klipforgatás
Kapcsolódó Kiadványok
No Thanx: Gépregény
Kapcsolatok
No Thanx
Legnépszerűbb csengőhangok

Világvége hangulat a No Thanx legújabb klipjében - képekben

A No Thanx együttes leforgatta legújabb videoklipjét a Gépregény lemezen található Végtelen történet című dalra.

A No Thanx legénysége igazi mesevilágot kelt életre legújabb videójában. A Végtelen történet című dalhoz a fiúk animációs klipet készítettek Indián vezérletével. Egy futurisztikus világ épül fel és pusztul el a kisfilmben.

Képregény hangulat, valóságos No Thanx tagokkal

A teljes koncepciót mi találtuk ki az animátor barátommal. A kérés annyi volt, hogy képregény formátumú legyen... A koncepciót úgy fejlesztettük tovább, hogy egy papírmasé-várost építünk fel, mint egy háromdimenziós könyv... Viszont nem házak, fák és virágok lesznek benne, hanem egy világvége hangulat: kicsit a jövőben, kicsit romos, kicsit űrszerű gépek, lények fognak jönni-menni, már amennyire tudnak, hiszen mindennek papírmasé hangulata lesz. - kezdte Indián, a mű rendezője.

Csak a No Thanx tagjai lesznek valóságosak, és azok a rajongók, akik megnyerték a Gépregény albumhoz kapcsolódó pályázatot. A fiatalok feladata az volt, fejezzék be a borítón látható képregényt. A tíz legkreatívabb megoldás beküldője szerepelhet Erik, Dávid, Peti, Dani és Olivér mellett a Végtelen történetben.

Képek a forgatásról
(klikk a fotóra)


- A rajongóknak csak pózolniuk kellett, hiszen ők is papírmasé-alakok lesznek. Mintha egy elkapott pillanatot látnánk egy fotókockán. Aranyosak voltak, lelkesek, bár nagyon nem tudták magukat megmutatni, hisz szerepet nem kellett játszaniuk.
- tette még hozzá Indián.

Grátz Márk, a klip animátora lassan két éve dolgozik együtt Indiánnal, több mint 10 CG (Computer Graphics - computer-animációs) filmet csináltak már együtt, ezért most szinte nyilvánvaló volt, hogy ő segédkezik a klipben.

- Mit is jelent ez?

- Animátor illetve hát supervisor, ami azt jelenti, hogy nem csak az utó-, hanem az előmunka is a kezemben van, meg a produkciós munka is. Végig felügyelem ezeknek a folyamatát. Ha kell segítség, néhány közeli kolléga, cimbora besegít. Azért fontos ez, mert ebben a klippel rengeteg munkálat van/lesz. Ez greenboxos kisfilm, tehát csak a szereplők élők, minden más trükk – a hátterükben.

 Például felépítettünk digitálisan egy poszt-apokaliptikus várost – papírmaséból összerakva. Makett csak annyiban van jelen, hogy a digitális képek abból vannak összefényképezve. Valaha ezek makettek, fényképek voltak, ezeket pörköltük meg gyufával és szkenneltük újra.

- Hogy az ötlet honnan jött? - folytatta Márk - Fogalmam sincs, beugrott. Annyit tudtam, hogy van egy dal és kell hozzá egy klip. Leültünk Indiánnal egy kávézóba, elém tette a zenét és egyből beugrott. Hallgattam a muzsikát és megjelentek víziók a fejemben – kicsit torz, ember alatti vagy feletti világon túli képek. A papírmasé-világ hangulata pedig színházi, cirkuszszerű – így alakult ki.

Erikkel is beszélgettünk egy kicsit a klip kapcsán, hátha hozzá tud tenni valamit a film hátteréhez

- Ez a második videó erről a lemezről, a Gépregény után. Régóta dolgozunk együtt Indiánnal és teljesen megbízunk benne. Ő és csapata már bizonyított. Elkészített nekünk már négy olyan kisfilmet, amiben semmi nem kifogásolható. Én nagyjából hallottam a szinapszisról, meg hogy mi lesz a klipben, de a részleteket most mondja el a rendező. Azt tudom, hogy egy nagyon jó animációs kisfilm lesz, ami forgatás szempontjából elég unalmas, hiszen a zöld háttér előtt forgatunk csak.

És bár valóban nem sok minden történt - hiszen a zöld háttér előtt vették fel a rajongókat nagycsoportban, kiscsoportban, az együttest és tagjait együtt és külön-külön - , a sok utómunka biztosan ebben az esetben is meghozza gyümölcsét, Indán és csapata a rajongók legnagyobb megelégedésére fogja elkészíteni a kisfilmet. Persze az együttes tagjai nem unatkoztak a forgatás során, hiszen autogramosztogatással, beszélgetéssel is lehet színesíteni egy zöld hátteret.

- SirOesh -

Képek a forgatásról
(klikk a fotóra)


[2008.10.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még