2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Hauer 2005-09-29
Kapcsolatok
Berkes Gabriella
Publika Online Rendezvényiroda
Németh Attila
Bardóczy Attila
Kapcsolódó események
Musical Varázs - Evita, Elisabeth, Operaház Fantomja, Rómeó és Júlia részletek
[2005. november 11.
péntek 20:00]
Musical ….. és még valami más ! Bíró Eszterrel, Mészáros Árpád Zsolttal, Vastag Csabával, Szemenyei Jánossal
[2005. december 29.
csütörtök 19:00]
Musical ….. és még valami más ! Janza Kata, Berkes Gabriella, Szabó P. Szilveszter, Csengeri Attila
[2005. október 27.
csütörtök 19:00]
Musical ….. és még valami más ! Nádasi Veronikával, Nagy Sándorral és Bálint Ádámmall
[2005. november 24.
csütörtök 19:00]

Berkes Gabi megmentette a produkciót

Szeptember 29-én egy remekbeszabott musicalestre került sor a főváros egyik elegáns cukrászdájában. A hangulatról és a dalokról a vendégek -  Berkes Gabriella, Németh Attila és Bardóczy Attila - gondoskodtak. Egy sajnálatos malőr folytán azonban az esemény majdnem elmaradt.

Kell egy hely! – ahol a Wurlitzerből is musical szól! És már van is …. ahol a musical rajongók havi rendszerességgel találkozhatnak kedvenceikkel, tolmácsolásukban meghallgathatják a musical világ kedvelt ismert és kevésbé ismert dalait. Visszanézhetik régebbi előadások kedvenc slágereit, megismerkedhetnek a darabok történetével, a szereplőkkel, részleteket hallgathatnak meg világszerte ismert musicalekből hazai musicalsztárok tolmácsolásában, miközben személyesen találkozhatnak és beszélgethetnek a művészekkel, megkóstolhatják az általuk javasolt kávékülönlegességeket, süteményeket, vagy esetleg más finomságokat.

Mindezt elvarázsolóan szép, kellemes környezetben, Budapest közepén a Blaha Lujza térnél található Hauer Cukrászda Pódiumán, ahol minden hónap utolsó csütörtökén este 19-órai kezdettel felgördült a függöny és végre ismét felcsendülnek az ismert dallamok. Musical ….. és még valami más! 

Infok a fellépőkről
Berkes Gabriella
aranytorkú szőke ciklon, legutóbb Evitaként látthattuk Esztergomban. Gyermekszínészként kezdte, 36 filmben szerepelt. A Csárdáskirálynő Szilviája és Stázija is volt, játszott a My Fair Lady-ben, Jézus Krisztus Szupersztárban, Cabaré-ban és a a Kaktusz virágában.

Bardóczy Attila a Főiskola elvégzése után a Rockszínházhoz szerződött, ahol számos musicalben szerepelt (pl. Evita, Jézus Krisztus Szupersztár, Nyomorultak, Miss Saigon, stb.), majd az Operettszínházba szerződött át, ahol szintén musicalekben (Crazy For You, Van aki forrón szereti, stb.), majd operettekben (Csárdáskirálynő, Mágnás Miska) játszott. Közben nagyon sokat turnézott külföldön (pl. Japán, Olaszország, Németország, Kanada), 1996-ban Párizsban megnyert egy francia sanzonversenyt, mint a legjobb külföldi előadó.

Németh Attila művészcsaládból származik, édesanyja és édesapja is operaénekes. A Budapesti Operettszínház társulatának oszlopos tagja. Zeneművészeti konzervatóriumot végzett, kiválóan játszik zongorán, valamint szaxofonon, és folyamatosan képzi hangját mind a mai napig. Játszott az Elisabetben Halált, láthattuk Colloredoként a Mozart!-ban, a Szépség és a Szörnyeteg című darabban Gastonként és ő Verona hercege a Rómeó és Júliában.

Egy sajnálatos malőr folytán azonban a szeptemberi 29-ei  esemény majdnem elmaradt. Németh Attila a rohanás közben elveszítette táskáját, amiben pótolhatatlan anyagok, 15 év munkájának eredménye és a fellépésre szánt zenei alapok is benne voltak. ( A történet azóta szerencsés fordulatot vett, meglett a táska.) Szegény Bardónak a hangszálaival volt gondja, orvosa azt tanácsolta, hogy ne is beszéljen, éneklésről szó sem lehetett.  Így kezdődött az esténk.

A szervezők rögtön felajánlották, hogy visszaadják a jegy árát, de a közönség nem mozdult. Berkes Gabi azonban egy pillanat alatt átérezte a helyzet súlyosságát és megmentette a produkciót. Végtelen közvetlenségével és hihetetlenül pozitív kisugárzásával oldotta a feszültséget és még Attila arcára is mosolyt tudott csalni.

Közkívánatra énekelt Evitát, Csillagok aranyát, New Yorkot, Whitney Hustont és még nagyon sok szép dalt a saját stílusában, osztatlan sikerrel. Ugyanolyan átéléssel, mintha egy zsúfolt színházban tökéletes technikával a háta mögött tenné ezt. Gabika pszihológus, beszélt nekünk a munkájáról és mi is kérdezhettük. Elárulta, hogy könyvet ír, lemezt szeretne kiadni, rengeteget dolgozik és soha nem fárad el.

Rögtönzött egy talkshow-t Németh Attilával. Olyan történeteket hallhattunk, amit eddig talán sehol. Közvetlen, baráti beszélgetés részesei lehettünk. Attila elmesélte a találkozását Szenes Ivánnal. Megtudtuk hogy a népszerű dalszerzőtől kapott egy dalt azzal a feltétellel, hogy csak ő énekelheti. Többek között ez az anyag is az akkor még elveszettnek hitt táskában volt.

Végül Gabival elénekelték közösen az „Azért vannak a jóbarátok” című dalt. Csodálatos volt. Teljes értékű műsort kaptunk végül, volt benne valami különleges, amit előre nem lehetett volna megszervezni.

A következő estet október 27.- én rendezik, amikor  Janza Katával, Berkes Gabriellával, Németh Attilával és Csengery Attilával találkozhatnak a musicalrajongók.. Érdemes igyekezni, mert a terem befogadóképessége 150 fő, a jegyeket megrendelések sorrendjében értékesítik.

Idekapcsolódó hír, hogy november 11-én Balatonfüredi Sportcsarnok ad otthont egy fantasztikus esménynek, melyen szintén a musicalvilág sztárjait hallhatjuk, láthatjuk. A fellépők között szerepel Janza Kata, Berkes Gabriella és Csengery Attila. A többi szereplőről a későbbiekben adunk hírt.  Érdeklődni, valamint jegyeket rendelni a : 06-30-445-4121-es telefonszámon, valamint a Publika Kft-nél Tel/Fax: 329-3329, 288-0004 , E-mail: publika@publika.hu lehet.

szilviac

[2005.10.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még