2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Bëlga: Belga 3 (Bokorpuszta)

Bëlga 3.

18 év alatt s felett egy-egy CD mindenkinek. A Bëlga együttes már a harmadik, sorsdöntő albumánál jár.

Az első megvolt kazin, mivel én mc, nomeg lp párti vagyok, de kölcsön adtam a Marcikának. Két éve. A visszakapás még várat magára. Lényegtelen, kedvelem régről, hejj.

Igazándiból a normális együtteseknél van olyan, hogy sorsdöntő lemez, a Bëlgánál nincs -hogy visszakanyarodjak magvas gondolatomhoz. Van egy sanda gyanúm, hogy akármilyen mocskot adnának ki a kezükből, ha van benne pár ízes káromkodás, meg absztrakció, akkor a tiszacipős tinihippik mindenképpen örömmel hallgatják majd. De ez nem egy összedobott lemez, azt már az elején leszögezném. Amikor beraktam, többen vihogtunk, méghozzá dolgozás közben, mert vidám. A ritmusok és a rímek könnyeket csalnak a szemembe sajnos. Például egyet mondok:

”egy-két-há- k**va anyád
négy-öt-hat- szopd le a f***t”


Na nem azért, de ez zseniális. A finomabb lelkületű emberek se ijedjenek meg, nem az a jellemző, hogy csúnya beszéd. Egyébként udvariatlan vagyok, mert csak most szólok, hogy dupla cd. Nem hiányzik a történelem lecke (ló rider), van sztorizó jellegű szám (precíz), valamint a többek között Sean Paul / Shaggy neveivel fémjelzett és a számomra elég ellenszenves diszkó jahman stílus kifigurázása, mondjuk kedves bohócok arzenáljával leginkább, meg ilyenek. A Budapest is karmol. Nade én nem akarok mélyelemzést végrehajtani, mert az baromarcúság lenne. Örömet szerezhet magának az ember ezzel. Ám. Felvont jobb szemöldökkel vettem tudomásul, hogy ez 60+40 perc körülbelül. A második, „gyerekeknek” felirattal ellátott korong ep hosszúságúnak tűnik az első, 19 számoshoz képest, pedig nem az. Remek és szimpatikus dolog, ha egy előadó nem törődik az elvárásokkal, de érted, a Dälek-nek (csak hogy idióta, ékezetes hip-hop-nál maradjunk) jól áll a hét és fél perces szám, a Bëlgának szerintem kevésbé, meg úgy mellékesen nekem kezd elegem lenni a 40 számos, 75 perces lemezekből. Főleg, hogy már 2. hallgatásra van olyan tétel, amit átpörgetek. Ha erőszakos producer lennék, ez az album 2x35 percből simán kijött volna. Kegyetlen vagyok.

A gyerekeknek rész egyébként nagyon közel van a hibátlanhoz. „Szín- és alakutánzó védekezés MOST!” Ez a kezdés –a kezdésnek mindig ott kell lennie a szeren- nagyon coca, hogy úgy mondjam. Vihogtam erőteljesen, mégpedig sokáig.

Szóval semmi más bajom nincs a lemezzel a hosszán kívül, a közepesebb tételekről annyit nyilatkoznék megenyhülve, hogy többszöri meghallgatás után azért azok is odafolyhatnak az ember fülébe izmosan. Kedvelem a Bëlgát, kedves srácok minden bizonnyal. Olyan album ez, amiről sok dolgot mutogatsz meg a haveroknak, miközben heherészve bökdösöd könyékkel az oldalukat, hogy „ezt figyeld, azt mondja, petymeg”. Meg minden. Meg ilyenek.

Szóval respekt és tisztelet mind a négy Bëlga kópénak.

kisbazsa

[2005.10.03.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Barbybaby 2005.12.27. 19:07 • [1]
nem raknátok fel a zeneletöltéshez a szerelmes vagyok című számukat

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még