2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Horgas Eszter sajtótájékoztató
Kapcsolatok
Horgas Eszter
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Horgas Eszter – Al Di Meola
[2008. november 14.
péntek 20:00]

Ő és Carmen - folytatódik Horgas Eszter és Al Di Meola közös vállakozása

A sajtótájékoztatón közvetlen hangulat uralkodott. Eszter és Al már a kezdés előtt megérkeztek és leültek elénk. Egy ideig Eszter új könyvét nézegették, melynek bemutatójára érkeztünk mindannyian.

Természetesen összefüggött ez az alakalom azzal az eseménnyel, ami holnap a Syma csarnokban lesz. Az Ő és Carmen című előadásról van szó, mely elmondásuk alapján Carmen életre hívásának víziójaként jön majd létre.

Ennek a darabnak folynak a próbái a napokban, ahol nemcsak egy zenekarral való összjátékot, de egymás zenei elképzeléseit is össze kell fésülniük a művészeknek.

Elmondták, hogy ez egy kellemes, de komoly munkát ígénylő feladat, amin mindketten - és mindannyian, akik a vállalkozásban részt vesznek - örömmel dolgoznak. A próbákon az együttjátékkal nagyszerű inspirációk ébrednek mindannyiukban, és nagy élvezettel cserélik ki egymás zenei gondolatait.

Al kifejtette, hogy neki kezdettől fogva sokat jelentett az Eszterrel való együttműködés, és úgy tekint erre és a közös vállalkozásokra, mint egy olyan túrára, amikor kicsit kilép a saját világából és utazást tesz Eszterében, mely nagyon érdekes és inspiráló számára. Ugyan Ő nem sokszor szokott ilyen jellegű kiruccanásokat tenni, de az mindig élmény számára, ha Eszterrel dolgozhat.

A hölgy csodálattal és rajongással figyelte már évtizedek óta Al Di Meola művészetét és ezek az alkalmak álomszerű megvalósulást jelentenek számára.

Sokat tanult Meolától

Elárulta, hogy nagyon sokat tanul Al-tól a zenei látásmódján keresztül, és hogy előző nap is olyan ritmusokat és ritmushasználatot tanított Al, melyekkel eddig nem találkozott zenei pályfutása során. Láthatóan mindketten szépen kiegészítik egymás zenei elképzeléseit, és ez ambícionálva hat mindkettejükre.

Ennek az újabb együttműködésnek lehetünk tehát szem- és fütanúi pénteken az Ő és Carmen című koncerten, melynek anyagában még sokkal spanyolosabb, ritmizálóbb, és Al világához közelibb darabok csendülnek majd fel – többek között Astor Piazzola és más szerzőktől is – az egészet egy teljesen új, komplett történet és előadás köré formálva.

Nagyon várjuk.

-endre-

[2008.11.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még