2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Eminem

Kiderült, miért nem koncertezik Eminem

Csaknem négy éve nem jelent meg a közönség előtt Eminem, az egyetlen fehér rapper, aki tartós sikert ért el a fekete gettókban született műfajban. Utolsó lemezét, az Encore-t, amelyből csak az Egyesült Államokban ötmillió példány fogyott el, még 2004-ben adta ki egy Bush-ellenes kampány keretében.

Azóta sok feltételezés keringett róla. Pszichogyógyszerfüggő lett, HIV-pozitív, megjelentet egy búcsú-albumot Funerale címmel, váltani akar és producer lesz belőle. Aztán csend lett körülötte.

A 36 éves rapper most újra felbukkant, bejelentette új lemezét, a Relapse-et, amelyet december 23-án akart piacra dobni, végül csak 2009 őszén forgalmazzák. Ám megjelent egy önéletrajza is, Ilyen vagyok (The Way I Am) címmel, amelyben leírja életét és megmagyarázza hosszú hallgatásának okait - írta a La Repubblica című olasz napilap.

A könyv tele van rajzokkal, kézzel írt részekkel és van egy DVD képekkel és filmrészletekkel. Eminem felidézi benne gyermek- és ifjúkorát, a szegénységet, az apa hiányát, problémás kapcsolatát anyjával, akit erősen támadott rapjeiben, drogozását, viszonyát az afro-amerikai kollégákhoz.

Elvesztése összeroppantotta

Megírja, hogy visszavonultsága idején elgondolkodott múltján és tudatára ébredt annak, hogy új és hihetőbb művésszé kell válnia. Szilenciumának idejét meghosszabbította barátjának, Proofnak a halála miatt. (Proof a D-12 csoport tagja volt, amely zenei kíséretet adott Eminem koncertjein. 2006-ban gyilkolták meg Detroitban.) 

"Soha nem szenvedtem életemben még ennyire. Proof számomra kőszikla volt. Elvesztése összeroppantott. Még ma, két év után sem tudom elképzelni, hogyan mehetnék turnéra nélküle" - írta könyvében, amelyben nem sok újdonságot találnak azok, akik jól ismerik munkásságát: rapjeiben egész életét a nyilvánosság elé tárta.

Brian Tart, a könyv kiadója szerint az egyetlen ok, amiért Eminem jelenleg nem koncertezik, az az, hogy a művész "kóros undort kapott a hírnévtől. Eljött a pillanat, amikor el kellett tűnnie, hogy ne maradjon a sztárrendszer csapdájának foglya" - nyilatkozta.

MTI

[2008.12.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még