2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Este 8-kor szerelmeskedj velünk - romantikus videó a Neoton Familiával
Csepregi Éva segített
A Neoton Família Sztárjai szeretnek játszani
Csepregi Éva Kék korszaka először jelenik meg
Csepregi Éva védencei mellett kiállt a teljes zenekar
Fájdalmasan indult a Neoton koncert, de nagy buli lett a vége
Segítünk a karácsonyi ajándékozásban: újabb érdekes CD-k jelentek meg
Kapcsolódó Kiadványok
Ádám és Éva: Karácsony
Kapcsolatok
Csepregi Éva
Neoton Família
Neoton Família Sztárjai
Végvári Ádám

Karácsony Végvári Ádám és Csepregi Éva módra, meglepetésekkel

Sok karácsonyi dalokat tartalmazó hanghordozó megjelent már, s most beállt a sorba az egyik legismertebb „karácsonyi-páros”, Végvári Ádám és Csepregi Éva is. Nálam rögtön az elejére…

Ismerem a munkásságukat, nem is kicsit. Nevük összeforrt a Neoton Famíliával és egymással is. Most fogták magukat, és meglepték a rajongókat egy karácsonyi albummal. Jól tették!

Télies borító

Ilyen lemezhez nem is dukál másmilyen. Hópelyhek és fenyőágak díszítik. Egyetlen zavaró dolog ötlött csupán a szemembe: az Ádám név alatt Éva, az Éva név alatt Ádám van. Mármint a fényképen. Hátul jól olvashatóak a dalok címei és az énekesekről még egy fotó látható. A belső oldalon egy karácsonyfa van, és végre nem a kellemes ünnepeket, hanem a boldog karácsonyt felírás fogadott, mert úgy vallom: a lábvíz a kellemes, nem a karácsony. Legbelül a technikai információk, a közreműködők és a kiadó reklámja kapott helyet.

Szép dallal indítanak

A Csendes éj az első, amely amúgy is az egyik kedvenc karácsonyi „slágerem”, ha lehet rá ezt mondani. Éva hangja remekül illik hozzá, nagyon tisztán énekli, tényleg karácsonyi hangulata lesz tőle az embernek. Az akusztikus gitár lágy hangja pedig jól támogatja az éneket, akkor is, amikor már Ádám is bekapcsolódik.

A Neoton Família sikernótája a „Ha elmúlik karácsony”, amelynek szövegi tartalma is nagyon figyelemre méltó, igazi üzenetet tartalmaz. A kis csilingelés az elején a szenteste hangulatát varázsolja elénk, a jól megszokott vokális hangzás pedig mintha egy templomi hangversenyre röpítene. A modern hangzásról Ádám gitárjátéka gondoskodik.

A December című szám annyira nem nyerte el a tetszésem, a szöveg rendben volt, de a dallam valahogy nem tudott a „fülembe lopakodni”. A refrén még talán, de valahogy nekem hiányzott belőle az erő… Igen, az erő. Szerintem ennek egy karácsonyi dalban is benne kell lennie. Amúgy Ádám hangja tetszett, csak a nóta nem.

Az új évre is gondolni kell

Az Új év pedig már az új esztendő előtt tiszteleg, őt hívogatja. Remek kis dalocska, olyan merengős, andalító. S reméljük a mondandója is beválik, azaz hogy lesz még egy szebb évünk, s ez éppen a 2009-es lesz.

Éva és Ádám közös szerzeménye az Angyalmadár, amely egy csodaszép felvétel. Benne van a karácsony minden hangulata. Ilyenkor egy kicsit álomvilágban élhetünk, elmerülhetünk a gyermekek világában, és feltölthetjük magunkat az új évre. A vokális hangzásra itt is ötöst adok, Éva hangja vezeti az egészet.

Ez az a dal, amelyet talán mindenki ismer. Egy kis nyugalmat… Ugye? S Éváék sem kívánnak mást nekünk, csak egy kis megbékélést. Mégpedig teljesen új köntösben. Mintha egy templomi orgonán csendülnének fel a harmóniák. Aztán mikor Ádám is belép a gitárjával, erősödik az érzés, hogy igen, az énekesek tényleg komolyan gondolják, hogy a zene által egy kis mosolyt csalhatnak az arcokra. A több szólamban megszólaló énekkar a karácsonyfa köré csábítja az embert, Éva szólójába pedig valósággal beleborzongtam, annyira erősen utánozhatatlanul szól.

Nagyszerű karácsonyi lemez ez, szép ajándék minden rajongó számára. Egy kicsit azért maradt hiányérzetem, szerettem volna, ha több klasszikus karácsonyi melódia csendül fel a korongon, főleg mert a két énekes hangja alkalmas arra, hogy karácsonyi hangulatot keltsen. A háttérmunkások - Lukács Andrea, Lukács László és Baracs János - előtt is le a kalappal.  S még valami! Ádám, Éva: jövőre újra Veletek szeretnék karácsonyozni!!

Mit kíván Éva a 2009-es évre? Hogyan értékeli az idei esztendőjét? kLIKK IDE és olvasd el.

– Havassy Anna Katalin –

[2008.12.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még