2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Emilio: Valamit el kell mondjak
Kapcsolatok
Emilio
Universal Music

Valamit el kell mondjak - Megjelent az új album!

Emilio. Annyi mindent jelent ez a név. Mindenekelőtt egy elképesztően tehetséges fiatalembert, aki még nem töltötte be a 30. életévét, máris egy ország kedvence.

2001-ben elnyerte az év legjobb európai jazzdobosa címet, mégis az énekesi pályát választotta. Sikerrel: debütáló albumával azonnal elvitte az év felfedezettje díjat. Emilio az a figura, akit ha csak egyszer is hallunk énekelni, biztos, hogy nem feledjük egyhamar. Számtalan formációban dobolt és énekelt, Bécsben még Chick Coreával is "duettezett". Amellett, hogy kiváló énekes és dobos is egyszemélyben, beat-box (szájdobolás) technikája nemzetközi szinten is egyedülálló. Ő mégis hazajött, itthon maradt, és nekünk énekel.

Emilio két év szünet után a Valamit el kell mondjak című új lemezével jelentkezik. A korong sok meglepetést tartogat a rajongóknak. A Cserháti Zsuzsával közös duett például nemcsak pusztán egy dal, a hozzá kapcsolódó történet is különleges. Nagy megtiszteltetés érte a fiatal zenészt, amikor a világhírű zongorista, Szakcsi Lakatos Béla néhány hónappal ezelőtt felhívta telefonon azzal, hogy még a 70-es években írt egy dalt Cserháti Zsuzsának, melyet a Magyar Rádióban is rögzítettek. A kitűnő felvétel azonban -ki tudja, miért -, nem jelent meg lemezen, így nem jutott el a közönséghez. Béla bácsi ezt a dalt Emiliónak ajándékozta, és a technikának köszönhetően a szerzemény most duett formájában lát napvilágot.

Szakcsi Lakatos Béla fantasztikus zongorajátéka a Drága Anyám című dalban hallható, melyet Emilio az édesanyjának írt. "Ez a dal a mamámnak szól. Ebben benne van az elmúlt 29 évem. Ezzel köszönöm meg neki a törődést, és azt a rengeteg áldozatot, amit értem hozott" - meséli Emilio.

A lemezre Emilio régi zenésztársának, Oláh Cumo Árpádnak a szerzeménye is felkerült. Érdekessége, hogy a hangszerelés és a stúdiómunkálatok egy része Los Angelesben készült, miközben Cumo Herbie Hancock kurzusaira járt nap mint nap.

A 14 dal között a Fekete Vonatból jól ismert Fatimával készült duett is hallható. "Szinte ugyanazt az utat jártuk végig Fatimával, hasonló a zenei világunk. Amikor megírtam ezt a dalt, rögtön az ő hangja jutott az eszembe" - fűzi hozzá Emilio. A végeredmény egy gyönyörű szerelmes dal lett.

14 dal, 14 apró csoda. Emilio valamit elmondott nekünk.

[2005.10.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még