2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Polyák Lilla
Serbán Attila
Koós Réka
Bot Gábor
Molnár László
Musical
Kapcsolódó események
Musical Plusz 17.
[2009. február 8.
vasárnap 15:00]

Elkeltek a belépőink! Kik csinálják a fesztivált a következő Musical Pluszon?

Alig több, mint egy hónap telt el az utolsó M+ előadás óta, amit a Mikulás napjára való tekintettel M+M címen is megrendezhettek volna (sőt, ha csokigyártók szponzorációját is sikerült volna megszerezni, akkor M&M lett volna a tökéletes megnevezés). Ugyanakkor mindazok, akik a korábbi 16 előadás valamelyikén (vagy akár mindegyikén) részt vettek, az egyre fokozódó hiányérzet okán vélhetően inkább úgy fogalmaznának, már tavaly óta nem voltak Musical Pluszon.

Farsangi kavalkád

Szerencsére ez a tarthatatlan állapot hamarosan véget ér, és a megvonási tüneteket már nem kell egy újabb hónapig elviselni a musical szerelmeseinek. Február 8-án délután ugyanis minden bizonnyal újra benépesül a Pataky Művelődési Központ. Ez annál is inkább valószínű, mivel kialakult az előadás szereplőinek igen impozáns névsora.

A teljesség jegyében hét művész lép színre, de ha ugyancsak a teljesség igényével fel szeretnénk sorolni azon musical-eket is, amelyekben pályafutásuk során láthattuk őket, szinte egy hét is kevés lenne e lista megalkotására.

És ha csak töredékét vonultatnák fel egykori jelmezeiknek, akkor is igazi farsangi kavalkád kerekednék a színpadon Rómeóval és Paris-al, Leánderrel, macskákkal és bibliai alakokkal Józseftől Júdáson át egészen Jézusig, angol, francia, osztrák nemesekkel, börtöntöltelékekkel és kurtizánokkal, vámpírokkal és oltári fiúkkal, sőt még egy komód megjelenésére is méltán számíthatnánk.

Egyenesen a címlapokról

Azt eddig is megszokhattuk, hogy ezeken az igen színvonalas „haknikon” a műfaj legjobbjai mutatják be kötelező (a közönség által szinte megkövetelt) és szabadon választott (minden alkalmat egyedivé és megismételhetetlenné tevő) „gyakorlataikat”. Ezen felül most úgy néz ki a névsor, mintha a médiumok címlapjairól válogatták volna össze a szervezők a résztvevőket.

Ott lesz Polyák Lilla, a Csináljuk a fesztivált műsorsorozat szilveszteri adásának győztese, aki nem csupán a Woman In Love című Streisand számot tudja mindenkinél (talán még Barbara-nál is) jobban elénekelni, hanem szinte műfaji korlátok nélkül bármivel elvarázsolhatja a közönségét.

Láthatjuk majd a tavaly Szolnokon Molnár László (Musical Színház) által színpadra álmodott és méltán nagy sikert aratott Vörös Pimpernel három főszereplőjét is (Molnár László mellett Koós Réka és Bot Gábor gazdagítja a névsort).

Több, mint valószínű, hogy hallhatunk tőlük részleteket az említett darabból is, melyel február hónapban két alkalommal is vendégszerepelnek a Thália Színházban annak újabb igazolására, hogy minőségi zenés színházat nem csak a fővárosban lehet életre kelteni. Serbán Attila szokásos dinamizmusával további lendületet adhat majd a műsornak.

Nem lenne meglepő, ha közelgő lemezbemutató koncertjének anyagából is csemegézne a délután programjának összeállításakor. A másik „oltári srác” Szerényi László lesz a színpadon.

Aki épp attól az Egyházi Gézától „örökölte meg” Paris szerepét a Rómeó és Júlia című darabban, aki a minap ünnepelte a PS Produkció gárdájával a századik Vámpírok bálja előadást a Hevesi Sándor téren. És aki önmagában is elegendő apropót jelent majd sokak számára, hogy jegyet váltsanak február második vasárnapjának délutánjára.

Előre beleborzongok, ha meggondolom, az említett névsor milyen alkalmi duettek felcsendülésére adnak majd sokáig vissza nem térő alkalmat. Biztos minden néző össze tudná állítani a maga felülmúlhatatlan műsorát. Valószínű, hogy hallhatunk majd ezekről a fiktív, vagy esetenként nagyon is valós listákról is dalokat és lesznek olyan meglepetések is, amikre senki nem számít.

Játékunkban Csapody Nicolette 2 belépőt nyert.

- Balázs András -

[2009.02.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még