2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Halhatatlan Jimmyért Mozgalom (HAJ)
Kapcsolódó cikkek
Zámbó Jimmy 50 éves lenne - Gáspár Győző is emlékezik
Új Zámbó Jimmy lemez - Emlék a Királynak?
Ma lenne 52 éves Zámbó Jimmy - sokan még most is siratják
Király és Királynő, meg a stagnáló muzsikusok: Magyar Zenész TOP100 lista - 9. rész
Ez nem vicc! Nevezzenek el utcát Zámbó Jimmy-ről?!
Képgalériák
Nevezzenek el utcat Zámbó Jimmyről - illusztrációk
Kapcsolatok
Zámbó "Jimmy" Imre

Komolytalan a Zámbó Jimmy köz ötlete: olvasóink többsége elutasítja az ötletet

Mint arról már korábban hírt adtunk, egy dunántúli faluban utcát neveznének el Zámbó Jimmyről. Az ötlet eredetileg a Halhatatlan Jimmyért Mozgalomtól ered, ők indították el az országban ezt az akciót. Helyi szinten a település legnagyobb rajongója, Pápa Lászlóné vette kezébe az irányítást, bár komoly partnereket egyelőre nem talált Szóládon mindehhez.

Annak, hogy valakiről közterületet nevezzenek el, helyi rendeletben szabályozott formája van. Az önkormányzat addig nem foglalkozik jogi szinten a kérdéssel, amíg Pápáné egyedül áll ki az ügy mellett. Korábban több család is jelezte, hogy a kezdeményezés mellé áll, ám ők később mégis visszakoztak az ötlettől.

Szóládon egy jelenleg névtelen köz kaphatná meg a néhai Király nevét, a település polgármestere pedig azt nyilatkozta, egyáltalán nem tartották nevetségesnek az ötletet, sőt a képviselőtestület készen állt arra, hogy akár napirendre is tűzze a kérdést.

"Tervünk egyelőre az, hogy a szervezetünkbe egyre több ember belépjen. A család lelki támogatásán keresztül szeretnénk ezt megvalósítani, s önkormányzatokat keresünk meg. Szóládon már el is indult a folyamat, ha utca nem is, de szobor lehetséges, hogy lesz. Február közepén lesz a Szóládi önkormányzatban egy megbeszélés - ahol a Zámbó család is ott lesz -, itt dől majd el a dolog" - árulta el  Lantos Gábor, a "Halhatatlan Jimmyért Mozgalom" vezetője.

Olvasóink is szavaztak

A zene.hu szavazás formájában volt kíváncsi az olvasók véleményére. A nem reprezentatív kutatásunk eredménye szerint a klikkellők ötvenkilenc százaléka voksolt arra, hogy komolytalannak tartja a kérdést, huszonnégy százalék viszont azt mondta, hogy egyetértenek az ötlettel, mert Jimmyt rengetegen szerették. Azt a lehetőséget, hogy „Nem, mert nem adott annyit az embereknek” is aránylag sokan, a szavazók tizenhét százaléka választotta.

Többen nem csak voksoltak, hanem véleményüket is megírták fórumunkban. Khaty21 nicknevű olvasónk például egyetértett az ötlettel, szerinte nagyon kiváló adottságokkal rendelkező nyolc oktávos énekes volt, ami - mint írja - nagyon ritka. Szerinte nagyon sokan szerették Jimmyt, így mindenképpen jó az ötlet.

Nem mindenki van ezen a véleményen. EPIPAPI például csak annyit írt: „Ne”, volt viszont aki bővebben is kifejtette véleményét. Kiju szerint valóban fantasztikus hangja volt, de nem biztos, hogy a nemzet nagyjainak (Kossuth, Petőfi, Arany) „társaságába” valóban beleillik.

Nézd meg Fórumunkat is, sőt véleményezz!

A szervezkedés tudomásunk szerint tovább folyik. Azt hogy mekkora az esélye annak, hogy valóban közterültet nevezzenek el a nyolc éve elhunyt énekesről, még megtippelni is nehéz, de utána járni sem könnyű.

Felkerestük a Halhatatlan Jimmyért Mozgalom weboldalát is, amely elég zárt formában működik. A főoldalon található információkat sem lehet regisztráció nélkül elolvasni, minden kattintásra felhasználónevet és jelszót kér az oldal.

Azt nem tudtuk kideríteni, hogy ügyük jelenleg milyen stádiumban áll, az viszont biztos, hogy a honlapon olvasható hozzászólások (regisztráció után bárki elolvashatja őket) továbbra is komolyan gondolják az ötletet.

-ej-

[2009.01.28.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2009.01.28. 09:24 • [1]
Kossuth, Petőfi, Arany társaságába talán nem illene, de talán az öszödi utsza mellett elfér. :D

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még