2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Budapesti Operettszínház
Kapcsolatok
Dolhai Attila
Janza Kata
Musical&Operett Újság

Új musical világbemutatóra készülnek

A „Rudolf – az utolsó csók” című musical, az amerikai kontinens két prominens szerzője, Frank Wildhorn és Jack Murphy új műve elsőként Magyarországon látható majd!

2005. október 12-én tartotta közös sajtótájékoztatóját a Budapesti Operettszínház, a Vereinigte Bühnen Wien  és a Szegedi Szabadtéri Játékok.

A három kulturális intézmény vezetői – Kerényi Miklós Gábor ( Operettszínház ), Kathrin Zechner ( Vereinigte Bühnen Wien ) és Bátyai Edina ( Szegedi Szabadtéri Játékok ) bejelentették a sajtóképviselőinek, hogy 2006. májusában egy mindezidáig egyedülálló nemzetközi koprodukcióban, az osztrák Vereinigte Bühnen Wien hármas színházi társulással, valódi ősbemutatóra készül a Budapesti Operettszínház, és egy igazi szabadtéri világpremiert tart júliusban a Szegedi Szabadtéri Játékok.

A Budapesti Operettszínház, a bécsi Vereinigten Bühnen (musical színházak tulajdonosai, Elisabeth és Mozart! produkciók jogtulajdonosai) és a Szegedi Szabadtéri Játékok koprodukciójában készülő előadás igazi kuriózum, hiszen aktív, közös munkában formálódik a történet és a muzsika; a szerzők, a bécsi producerek és a magyar előadás rendezője, Kerényi Miklós Gábor együttműködésében.

A zeneszerző, Frank Wildhorn a Broadway keresett szerzője, Jekyll és Hyde című musicalje nem csupán New Yorkban és a világ számos más részén, de Budapesten is hatalmas siker volt néhány évvel ezelőtt. Pályáját azonban nem a színházban, hanem a popszakmában kezdte, legnagyobb sikerét dalszerzőként akkor érte el, amikor „Where Do Broken Hearts Go” című dala listavezető lett az amerikai slágerlistán, Whitney Houston előadásában. Dolgozott Liza Minnellivel, Sammy Davis, Jr.-ral, de legtöbbet a Broadway legendás dívájával, Linda Ederrel.
A szövegkönyv írója, Jack Murphy az utóbbi időben számos Wildhorn-mű szövegkönyvét készítette, ám maga is foglalkozik zeneszerzéssel.

A „Rudolf – az utolsó csók„ alaptörténete nem ismeretlen a magyar közönség számára: Rudolf trónörökös és Vetsera Mária szenvedélyes, romantikus és tragikus véget érő kapcsolatát meséli el, drámai muzsikával és hatalmas slágerekkel.

A darab alkotógárdájában több nemzetközi művész is közreműködik, többek között a darab zenei vezetője a new york-i Jekyll és Hyde bemutató „supervising music director”-a Koen Schoots, a koreográfusa pedig az amerikai Kim Duddy, aki éveken keresztül a legendás Bob Fosse táncosaként dolgozott, és több Broadway showban is fellépet ( Pippin, Chorus Line, Dancin' ), valamint jónéhány musicalt koreografált a londoni West Ende-en, Németországban és Ausztriában is ( Pl.: West Side Story, Kabaré, Jézus Krisztus Szupersztár, Hair, Fame, Macskák, stb. ).

A darab főbb és kisebb szerepeire a Budapesti Operettszínház és az alkotók három fordulós, nyitott és meghívásos meghallgatást tart 2006. október 20-tól. ( Jelentkezés: igazgatosag@operett.hu )
A végleges szereposztást 2006. december közepén hirdeti ki a Budapesti Operettszínház .

A több éves előkészítő munka után most; nemzetközi alkotógárda és hatalmas apparátus készül arra, hogy 2006. tavaszán világszínvonalú ősbemutatót ünnepeljen a Budapesti Operettszínház, s, hogy 2006. júliusában szabadtéri világpremiert tartson a Dóm tér monumentális színpadán.
A musical-t Magyarország után, Ausztriában, Bécsben állítják legközelebb színpadra.

A sajtótájékoztatón az eddigi két Vereinigte Bühnen Wien musical hazai címszereplője, Janza Kata – akit az Elisabeth szerepében ismert meg az ország, és Dolhai Attila – aki először Mozart alakítójaként mutatkozott be – ízelítőt adott a Rudolf című darabból.

[2005.10.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még