2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

A mobiltelefon-gyártók megmenthetik a zeneipart?

A korlátlan zeneletöltés lehetőségét kínálják felhasználóiknak a Sony Ericsson és a Nokia új szolgáltatásai. A kiadók reményei szerint a zenék értékesítésének új formája kedvet csinál majd a vásárláshoz.

Az Apple okos telefonjának sikere megsokszorozta a mobiltelefonon keresztül értékesített zeneszámok mennyiségét, és megmutatta az értékesítési formában rejlő lehetőségeket. A telefonos zenehallgatás népszerűvé válását az amerikai cég vetélytársai is megpróbálják kihasználni. Idén három nagy mobiltelefon gyártó a SonyEricsson, a Nokia és a Blackberry is a közelmúltban indult zenemegosztó szolgáltatását mutatta be Cannes-ban, a zeneipar legjelentősebb nemzetközi szakkiállításán a MIDEM-en.

A Nokia Comes With Music szolgáltatása korlátlan zeneletöltést tesz lehetővé, aminek a költségét a telefonok árába építi be a finn gyártó, illetve elő is lehet fizetni rá. A Comes With Music idáig csak Angliában volt elérhető, havi negyven fontért. A Sony Ericsson hasonló szolgáltatásáért szintén havonta kell fizetni és egyelőre csak néhány európai országban működik.

Jön az új modell

A jövőben mindkét gyártó szeretné világszerte bevezetni a zenék értékesítésének új modelljét. A Blackberry is lehetővé tenné a zenék vásárlását a telefonjaira és a közösségi oldalakhoz kapcsolódó alkalmazásokat is fejlesztett a fiatal vásárlók megnyerése érdekében.

A zenék értékesítését a mobiltelefonokon keresztül sokáig hátráltatta, hogy az mp3 lejátszóval rendelkező készülékek ára magas volt, és a legtöbb zenét hallgató és vásárló fiatalok inkább olcsóbb telefonokat választottak. Ma már azonban a legtöbb telefon képes zenék lejátszására és elképzelhető, hogy a jövőben jóval több zenét értékesítenek majd a mobilokon keresztül.

Jelenleg az összes legális zenei letöltés körülbelül fele történik mobiltelefonok segítségével. Ez az arány valószínűleg emelkedni fog, az viszont korántsem biztos, hogy a most indult bizonyos összegért korlátlan letöltést biztosító szolgáltatások ráveszik majd a váltásra azokat, akik a nem jogtiszta zenék korlátlan letöltését lehetővé tevő fájlcserélőket használják, ingyen.

- ICTPress.hu -

[2009.01.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még