2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A megújult Depresszió Honlap
Kapcsolódó cikkek
A hidegben is remek volt a Magor
Újdonságok a Depresszió zenekarnál
Kész az új Depresszió album
Előkerült az Adam’s Family - nem ijesztgetnek, zenélnek
Nagyobb hangsúly az egyensúlyon: a Depresszió turné februárban indul
Képgalériák
Halász Feri és a Depresszió (fotók)
Kapcsolódó Kiadványok
Depresszió: Egyensúly
Kapcsolatok
Depresszió
Adam’s Family
Stopyt
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Depresszió - Egyensúly Turné
[2009. február 20.
péntek 18:00]

"Még soha nem kaptunk ennyi gratulációt..." - Interjú Halász Ferivel, a Depresszió frontemberével

Izgalmas, és pörgős időszak előtt áll a Depresszió. Az együttes tavaly évvégén megjelent lemezével járja az országot, és azt mondják, a turnéállomások kihagyhatatlan bulinak ígérkeznek. Halász Ferit, a csapat énekes-gitárosát csíptük el egy rövid beszélgetésre.

- December elején jelent meg az Egyensúly tizenegy új dallal. Milyen a fogadtatás, mit mondanak a rajongók?
- Nagyon nagy elismerés-áradat zúdult ránk a lemez megjelenését követően. Még soha nem kaptunk ennyi gratulációt egyetlen kiadványunkhoz sem. Interneten, telefonon, személyesen, levélben is rengeteg vállveregetés ért minket, ami nagyon jó érzés, hiszen több mint két évet dolgoztunk a korongon. Külön örültek a rajongók a bónusz DVD-nek és a szép borítónak is. Azon szakmabeliek is elismerésüket fejezték ki, akik érzik a Depresszió létjogosultságát a hazai színtéren.

- Ha jól tudom, akkor ennek lesz folytatása is. Miről is van szó pontosan?
- A zenekar az elmúlt időszakban sokkal hatékonyabban, és ebből kifolyólag termékenyebben tudott dolgozni, így az eredeti tervek szerint tavaly ősszel két lemeznyi anyagot rögzítettünk volna, de ez még a mi hazai szinten tágra szabott költségvetésünknek is sok lett volna, így elnapoltuk a kérdést, és csak az első anyagra koncentráltunk.
Mindig a lehető legjobbra törekszünk, de azt gondoljuk, és ebben a rajongók is alátámasztottak minket, hogy az Egyensúly egy kifejezetten erős lemezünk lett. A lemezmegjelenést követően elővettük a talonban maradt témákat, és úgy éreztük, hogy csak egy részükkel vagyunk elégedettek, az Egyensúly erős dalait figyelembe véve. Mivel nem szeretnénk félkész illetve töltelék dalokkal megpakolt lemezt kiadni, és a rajongóink is csak a legjobbakat érdemlik tőlünk, ezért úgy döntöttünk, hogy az erősebb dalok egy részét a jövőre esedékes tízéves jubileum kapcsán használjuk fel, a többit pedig a 2010 év vége - 2011 eleje körül megjelenő új lemezen. 

- Lemezbemutató turnéról is szó volt.
- Mivel az imént említettek miatt nem sürget minket semmilyen stúdiós határidő, ezért most 100%-osan a turnézásra koncentrálhatunk, ami már a mostani felkészülésnél is jót tett. Az elmúlt két hónap próbáin csiszoltuk össze az Egyensúly dalainak koncert változatát, és igyekeztünk fizikailag és mentálisan is felkészülni. Kelleni is fog az erőnlét, hiszen eddigi pályafutásunk leghosszabb koncertprogramját adjuk majd elő a turné minden állomásán. Szerettünk volna egy nagyobb vérfrissítést a repertoárunkban, ezért úgy döntöttünk, hogy a teljes új lemezt eljátsszuk estéről estére. De hogy azok is komplett élménnyel távozzanak, akik még csak most barátkoznak az új albummal, eljátsszuk a kihagyhatatlan régebbi dalokat is. Igyekszünk mindenhol a lehetőségekhez képest a legnagyobb szabású technikai háttérrel dolgozni, így azt gondolom, hogy a produkciónkkal szimpatizálóknak az Egyensúly turné állmásai kihagyhatatlan bulik. A turné két legnagyobb állomása április 10. Debrecen - Lovarda, és április 18. Budapest – PeCsa, a turné vendégei pedig a Stopyt, és az Adam's Family.

- A honlapotok is megújult. Miért csináltatok új weboldalt?
- Számunkra fontos egy adott turné, vagy lemez, és a hozzájuk kapcsolódó promóciós felületek vizuális megjelenése is, és természetesen ennek egyik legfontosabb eleme a honlapunk. Igyekeztünk még az előző, több web-es díjat elnyerő honlapunknál is szebbet, és informatívabbat létrehozni. Így a több ezer rendszeres heti látogatónk is talál újdonságot, és az utánunk érdeklődők is egy nagyon szép, és informatív site-ot találnak, ami nagyon könnyen kezelhető. A készülő új videoklipünk is megtekinthető lesz itt hamarosan.

- Bár még igencsak tél van, de ekkortájt már kezdenek rendeződni a fesztiválszezon képei. Milyen lesz a nyaratok?
- Ez az év nálunk a turnézásról szól, tehát minden olyan helyre elmegyünk, ami alkalmas egy fergeteges nyári bulihoz. Általában a nyári szezonban harmincnál is több koncertünk van, de mindig igyekszünk úgy szelektálni, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására, ezért csak olyan felkéréseknek teszünk eleget, ahol biztosítottnak érezzük a lehető legjobb körülményeket. Még szervezés alatt vannak a dátumok, de már biztos, hogy idén is nagyon hangulatos nyarunk lesz.

-ej-
illusztráció: archív – Erdős József; depressziomusic.hu

[2009.02.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még