2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rúzsa Magdi fogyatékkal élőkkel lépett fel
Kapcsolatok
Várkonyi Attila (DJ. Dominique)
Magyar Televízió
Legnépszerűbb csengőhangok

A népszerű DJ lett a Magyar Televízió új főszerkesztője

Várkonyi Attilát kérte fel a Magyar Televízió Szórakoztató Főszerkesztőségének vezetésére Medveczky Balázs ügyvezető alelnök. Dj Dominique néven lemezlovasként is tevékenykedő szakember nem először dolgozik a csatornánál.

A Művészetek Palotájának vezérigazgatói tanácsadója, könnyűzenei koncertjeinek rendező-szerkesztője, családi és ifjúsági programjaiért felelős művészeti tanácsadója volt mostanáig Várkonyi Attila (44 éves), aki hétfőtől a Magyar Televízió Szórakoztató Főszerkesztőségét vezeti. A mától munkába álló Várkonyi Attila már dolgozott az MTV-nek: szerkesztő-műsorvezetőként vett részt a Három kívánság és a Jövő-menő című műsorokban.

Kereskedelmi csatornák műsoraiban is közreműködött. Műsorkészítő munkatársa volt a TV2 több szórakoztató programjának, valamint a Z+ csatornának, a Sport1 és Sport2 adókat üzemeltető televízióban pedig marketing-igazgató és műsorvezető volt.

A sokoldalú férfira szép feladat vár

Nemcsak televíziós, hanem rádiós tapasztalata is van Várkonyi Attilának. A közszolgálati Magyar Rádióban 2003-tól két éven át volt a Petőfi adó főszerkesztője. Rádiós műsorkészítőként egyebek között a Juventus Rádió legsikeresebb időszakában programigazgató, valamint több szórakoztató produkció szerkesztő-műsorvezetője volt. Hazai és nemzetközi sportversenyekről is tudósított; olimpiáról és paralimpiáról eddig kétszer: tavaly Pekingből, 2004-ben pedig Athénból.
 
Az év rádiósának 1996-ban megválasztott Várkonyi Attila több állami és kormánykitüntetés birtokosa, például a hátrányos helyzetű és fogyatékos fiatalok társadalmi elfogadottságának elősegítésért Magyar Ifjúságért Díjat kapott. 14 éve szervez hátrányos helyzetű gyerekek, intézetek és nevelőotthonok javára országos gyűjtést és koncertsorozatot DJ Dominique és Barátai néven.

A Szórakoztató Főszerkesztőség új vezetője a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi Karán végzett. Az Egyesült Államokban elméleti és magfizikát hallgatott, de ugyancsak Amerikában filmesztétikát és dramaturgiát is tanult, valamint média- és marketing tanulmányokat is folytatott. Jelenleg a Kodolányi János Főiskola docense, korábban pedig több egyetemen és főiskolán meghívott oktatóként dolgozott. Angolul felsőfokon, oroszul középfokon beszél.

Sikeres produkciók után távozik Román

A most távozó főszerkesztő, Román Péter (63 éves) 2005 szeptembere óta állt Szórakoztató Főszerkesztőség élén. Irányítása alatt került a Magyar Televízió képernyőjére többek mellett az ötödik évadjánál tartó Csináljuk a fesztivált című műsorsorozat, a tavalyi A Társulat című szereplőválogató verseny, amelynek végeredménye az István, a király című rockopera jubileumi előadása volt, tehetséges fiatal énekesekkel.

Az ő nevéhez kötődik azok a művészportrék is, amelyeket Alföldi Róbert készített. Az MTV szórakozató műsorai közül több szinte minden héten a köztelevízió legnézettebb produkciója volt.

„A Magyar Televízió fontos feladata, hogy igényes szórakoztató műsoraival minőségi alternatívát kínáljon a kereskedelmi csatornák bulvárkínálatával szemben. Ezt szem előtt tartva kell tovább nyitni, fiatalítani, ötvözni a közszolgálatiságot és a szórakoztatást úgy, hogy ezzel növekedjen a nézőközönségünk” – mondta Medveczky Balázs ügyvezető alelnök.

- zene.hu -
 

[2009.02.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még