2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Elkésett a Betyárvizit
Unpluggedban utazik a Suhancos?
Ingyenzenék az ünnepekre a Fourty Main-től
Megjelent a Suhancos második albuma!
Kapcsolódó Kiadványok
Suhancos: Jól tévedni emberi dolog
Kapcsolatok
Suhancos
Legnépszerűbb csengőhangok

Van rá igény - a Suhancos második lemeze

A Fankadeli és Szabó Balázs vezette kecskeméti folk/hiphop csapat tavaly sokat dolgozott azon, hogy 2009 elején a boltok polcaira kerülhessen immáron a második Suhancos lemez. Hímzett magyar zászló, több hegedű, és mégtöbb Isten az új albumon.

A "Jól tévedni emberi dolog" pontosan olyan, mint az előző album, minden előnyével és hátrányával együtt. Plusz itt már nem érvényesül az újdonság hatása, ami az első anyagnál még nagyban meghatározta az élvezeti értéket. Pedig úgy kezdtem el hallgatni a lemezt, hogy tutira jó lesz. Aztán azon kaptam magam, hogy léptetek ezerrel, mert ezt mintha már hallottam volna.

Egy idő után kicsit unalmassá válik a lemez, ugyanazok a zenei megoldások; a sírva mulatós, jellegzetesen magyar hangulat végig meghatározza az anyagot. A zene sem távolodott el túlzottan (szinte semennyire) az előző albummal kijárt úttól: talán több hegedűt kapunk, amit soha semmilyen körülmények között nem lehet negatívan értékelni, hiszen nem is igazi magyar ember az, aki meg tudja unni eme hangszer hangját.

A szövegek is inkább versszerűek és a nevelő jelleget is fel lehet fedezni bennük. A jobboldali rapperként (akármit is jelentsen ez) emlegetett Fankánál a megszokott raptémák sem jöhetnek szóba (gengszter, pia, kábítószer, csajok, buli..stb), viszont szinte minden dalban megemlíti Istent, ami egy igazi jobboldali rappertől minimum, mint ahogy a politikai véleménynyilvánítás sem meglepő dolog a Suhancos esetében (ahogy az sem, hogy talán ő az első rapper, aki a fű ellen beszél).

Az első albumot sem hallgattam folymatosan, inkább csak 1-2 dal tetszett róla és ez most sincs másként: jópofa, egyedi, hiánypótló, meg kell is bizonyára ilyen a magyar zenei piacra, de a Jól tévedni..-t hallgatva felmerül bennem, hogy vajon mennyi van még ebben a formációban? Reméljük azért van még tartalék a srácoknál és a következő albumuk nem az első kettő folytatása lesz. Picit leült a Suhancos, reméljük azért felállnak majd.

Mindenestre találtam ezen a lemezen is néhágy kedves dalt, ami azért fülbemászott és hallgattatja magát (Perc alátét, Dajale, Nem fog fájni, Ferié2 és az Altató). De ezek akár az Üzenetrögzítőn is lehettek volna.

-M-

[2009.02.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még