2024. május 28. | kedd | Emil, Csanád nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Fesztiválváros
Kapcsolódó cikkek
BTF nyolcadik nap - tűzijáték

BTF nyolcadik nap - tűzijáték

A 25 éves Budapesti Tavaszi Fesztivál az idén 25 éves fiatalokat tűzijátékkal ünnepelte, az Uránia Filmszínházban rendezett születésnapi esten a német Niniwe Énekegyüttes és a magyar Bolyki Brothers adott közös koncertet teltház előtt, hatalmas sikerrel.

A német lányok és a magyar fiúk meglepetés-kooperációval zárták műsorukat, hiszen a Túrót eszik a cigány kezdetű Kodály-népdalfeldolgozást adták elő - magyarul -, valamint egy Bach-korált. A koncert utáni fogadáson Zimányi Zsófia fesztiváligazgató egy hatalmas, a fesztivál logójával díszített, marcipánban gazdag tortát vágott fel az ünnepeltek tiszteletére, akik láthatólag igen jól érezték magukat, fényképezkedtek, majd a helyben elkészült képeket hazavihették. A szerencsés fiatalok búcsúzáskor egy - egy mp3-as lejátszót is kaptak ajándékba.

A Zenekari hangversenyek sorozatban a Vlagyimir Szpivakov vezette Moszkvai Virtuózok Kamarazenekar mutatkozott be és mutatta meg, hogy a nevükben található minőségjelző valódi virtuózitást takar. A hazájában a legjobb hegedűművésznek tartott Szpivakov könnyed, természetes és elegáns volt, pedig ismerve e darabok nehézségi fokát - Bach: c-moll kettősverseny hegedűre, oboára és zenekarra, BWV 1060, Alfred Schnittke: Szonáta hegedűre és kamarazenekarra, Csajkovszkij: Vonósszerenád -előadásuk a legkomolyabb felkészültséget igényli. A Budapest-imádó Szpivakov és immár 26 éve működő kamarazenekara hat (!) ráadást adott a közönségnek, Piazzolla, Sosztakovics, Brahms és Bartók műveit.
Beugrásnak indult, siker lett belőle. Pár nappal ezelőtt a Fesztiválzenekar közreműködőjét, Pires kisasszonyt leteperte az influenza, ezért kénytelen volt lemondani fellépéseit. Helyére Ránki Dezső zongoraművész ugrott be, aki ismerve a Tavaszi Fesztiválra tervezett repertoárt a Nemzeti Hangversenyteremben bravúrosan pótolta a művésznőt. A koncert végén a Jukka-Pekka Saraste vezette Fesztiválzenekart és Ránkit kétszer is kihívta a közönség.

Immár hagyomány, hogy Nagypénteken Wagner: Parsifalját mutatja be az Operaház. Ezúttal az este főhőse a német vendégművész Robert Hall operaénekes volt, aki előadása és drámaian érzelemdús basszbaritonjával még ünnepibbé tette a nagypénteki estét.

Már megérkezett az ifjú Jelizaveta Szuscsenko, a 2004-es Popper Dávid Nemzetközi Gordonkaverseny I. helyezettje, aki szólóestjét a Magyar Rádió Márványtermében tartja szombaton. Halász Péter már az utolsó simításokat végzi a Händel: Semele című operán, melynek szombaton lesz bemutatója.

Figyelem! A nyári időszámítás miatt vasárnap hajnali 2 órakor előre kell állítani az órákat, tehát felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vasárnapi koncerteknél ügyeljenek erre.

[2005.03.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
empty: treeItemFullName(classified_section,0) [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
Április 27-én újra a...

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még