2024. június 26. | szerda | János, Pál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

CsakazértiS Rap&Roll

A 2001 októberében alakult hattagú CsakazértiS zenekar bemutatkozó albuma múlt héten jelent meg.

Megkezdődött a banda turnéja is vidéki és fővárosi koncertállomásokkal. Zenéjük alapvetően rock, gyakran metál, rap, olykor punk, esetenként pop, kicsit old school, kicsit new age, de mindig könyörtelenül visszatér a rock n’ roll. Leginkább az általuk kitalált rap&roll fejezi ki stílusukat.

Először Scream Out volt a zenekar neve, de akkor még más felállásban szerepeltek. A csapat hamar összeszokott és megtalálták a nekik megfelelő – Magyarországon még nem igazán elterjedt – stílust. A 2002-es Sziget Fesztiválon született meg a zenéjükhöz, stílusukhoz, hozzáállásukhoz és zeneszeretetükhöz, egyszóval hozzájuk legjobban illő név: CsakazértiS.

CsakazértiS megmutatjuk!

Az együttes nevének jelentéstartalmai a következők: „CsakazértiS megmutatjuk!” „CsakazértiS nagy bulikat csapunk a koncertjeinken!” „CsakazértiS szétszedjük a színpadot!” általában „CsakazértiS másnaposak vagyunk a bulik után… és még sorolhatnánk.

A szövegek nagy részét a frontember, Sinya írja, míg a zene alkotásából a csapat minden tagja kiveszi a részét. Több mint száz koncertjük során játszottak már többek között a Black Out és a Junkies előzenekaraként.  Számtalan tehetségkutató fesztiválon is sikeresen szerepeltek. A 2003-as Wigwam Tehetségkutató Fesztiválon maximális közönség-pontszámmal a döntőbe jutva negyedik helyen végeztek. 2004-ben a tatabányai Peron Music Országos Tehetségkutató Fesztivált, valamint a Sztárgyár Országos Könnyűzenei Tehetségkutató versenyt megnyerték.

Az utóbbi években egyre több nyári fesztiválon mutatkoztak be, mint például a WAN2, a tokaji Hegyalja, a Sziget Fesztiválok, valamint az EFOTT.

Az első nagylemez felvételei 2005. májusában kezdődtek a ParkPlatz stúdióban, a Hollywoodoo bőgőse, Bodnár Péter, alias Bogyó vezetésével. Múlt héten került a boltokba az album, „Szigorú, de igazságtalan” címmel a Hammer Music Production (Edge Records) kiadásában. A borítón a „Figyelem szókimondó, durva szövegek” felirat olvasható.

Október végétől lesz látható a Rap & Roll című dalhoz készített első videoklip.  Már készül az új honlap is, mely a nagylemez arculatát ölti majd magára.

A zenekar üzenete: „Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki segített és mellettünk állt, hogy mindezt megvalósíthattuk. Üdvözlet minden rockrajongónak, találkozunk a koncertjeinken, addig is: a Rap&Roll legyen veletek!”

Már elkezdődött az őszi-téli koncertszezon, melynek következő állomásai:
október 21. Győr, Torock klub (kezdés 21 óra, fellép még Per Aspera)
október 28. Budapest, Vörös Yuk (kezdés 21:30)


Epergirl

[2005.10.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
2024.06.11., a nap, amikor a Winger zenekar...

Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
Június 5-én adta Budapesten régóta várt és...

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
beszámolók még