2024. június 26. | szerda | János, Pál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó események
SHANNON.HU világzenéje, világtánccal, japán taiko show-val
[2005. november 5.
szombat 19:00]

Világzene, világtánccal, japán taiko show-val

Energiát és friss zenei légkört varázsol fellépésein a neves zenészekből alakult Shannon.hu zenekar. Társulatával, amelyet a Shannon World Dance Company világtánc-csoporttal és a Kawatta Taiko japán dobegyüttessel alkot, a budai hegyvidék egyik legszebb helyszínén, az idén megnyitott Klebersberg Kuno Kultúrkúria színháztermében tart koncert-show-t.

Érdemes erőt venni a lustaságon, fölcaplatni Hidegkútra busszal, bringával, autóval, hintóval, vagy 56-os villamossal, mert november 5.-én 19 órától jó helyen, jó időben lesz.

Az igényes, szórakozni vágyó közönség pillanatok alatt hatása alá kerül a tömör, ironikus szövegeknek, a mívesen kidolgozott, dinamikus muzsikának, az ismertnek tetsző, de izgalmasan új, kifejező táncoknak.

Shannon.hu világzenéjének kelta alapmotívumai különböző stílusjegyekkel (népzenékkel, mai könnyűzenei irányzatokkal, klasszikus és improvizatív zenei formákkal) gazdagodnak, a tánc stilizált koreográfiái pedig művészien tükrözik a mese ritmikáját és utalásait (az ír sztepptánctól a balkáni körtáncon keresztül a balett kifinomult mozdulatáig). A Kawatta Taiko az ősi japán ritmusvilág, illetve a modern táncos groove-ok bevetésével teszi egyedülállóvá a produkciót.

A lendületes ritmusok és az ösztönöket felkavaró alapok felelőse a basszusgitáros Sajben Gábor és a dobos Juhász Róbert; a tangóharmonikát és a buzukit Batta Gábor bűvöli virtuóz szólóival; a csapat gitárosa, énekese, és ihletett szövegírója Molnár Sándor; fuvolázik és féllábon áll a szuggesztív egyéniségű, vérbeli showman: Péter János.

Shannon World Dance Company a zenekar műveire építve hozta létre egyedi táncstílusát, amelyhez ír sztepp, magyar néptánc, jazz, balett- és showtáncosok adják tehetségüket és tudásukat. Ezzel, a világzene mellett megszületett az új műfaj: a világtánc. Amit koreográfusként és feledhetetlen színpadi jelenségként Tihanyi Andrea jegyez.

Élettől duzzadó, világon egyedülálló hangzást és látványt ad a kelta világzene, a világtánc és a japán taiko dobok együttese. A szeptemberi bemutatón előadott show várakozáson felüli sikert hozott a társulat számára, így a mostani előadás is felejthetetlen élményt ígér közönségének.

[2005.10.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
2024.06.11., a nap, amikor a Winger zenekar...

Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
Június 5-én adta Budapesten régóta várt és...

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
beszámolók még