2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Sajtófotók 2005
Kapcsolatok
Poetix Records

Poetix: Egy új zenei-lírai műfaj születése

A POETIX 2005-ben, József Attila születésének századik évfordulóján alakult. Magyarországon elsõként a verseket egyfajta világzenei stílussal ötvözve próbálja megteremteni azt a sajátos hangulatvilágot, mely a költészet szépségét mutatja be.

A versek lehetõ legtökéletesebb közvetítésével a hallgató egy olyan világba csöppen, ahol a szavak és a zene csodálatos ötvözetét kapja.
A stílus neve: meditációs líra. A produkció lényege, hogy magyar költõk verseit zenei aláfestéssel elõadva olyan műfaj születik, ami könnyen fogyaszthatóvá teszi, megismerteti és megszeretteti a verseket minden korosztállyal.

A Poetix művészei fõként meditatív zenéket alkotnak, ami megnyugtatja, ellazítja a hallgatót, de a fiatalok bevonása érdekében néhány verset táncolható zenei aláfestéssel is ötvöznek. A versek mondanivalóját különbözõ természeti hangokkal, érdekes effektekkel, gyönyörű nõi vokállal színesítik, amelyek mind kellemesebbé teszik a verssel ötvözött zene hallgatását, és segítenek relaxálni, kikapcsolódni.

A már megjelent kislemezen, majd a hamarosan napvilágot látó debütáló albumon olyan költõk művei hallhatók, mint Ady Endre, Áprily Lajos, József Attila, Juhász Gyula, Petõfi Sándor, Radnóti Miklós, Reményik Sándor vagy Szép Ernõ.

A jogutódokon keresztül és az Artisjus: Magyar Szerzõi Jogvédõ Iroda Egyesület segítségével engedélyezett alkotások esetében a lehetõ legmagasabb színvonalon végzett versmondást Erdei Sándor, több országos versmondó verseny résztvevõje, gyõztese, a Szép Magyar Beszéd verseny Kazinczy-díjasa garantálja.

A Poetix tagjai a produkciót mind lemezen, mind élõ fellépéseken népszerűsítik. Az idén novemberben a boltok polcaira kerülõ, "A magyar költészet kincsei" címû album - és a Poetix - célja a versek felé fordítani a fiatalokat, hogy újra legyen kedvelt a versmondás körükben, felgyorsult világunkban se feledkezzenek meg a magyar költõk gyöngyszemeirõl.

[2005.10.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még