2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Új partisorozatot indul az A38-on
A Magyar Dal Hete és a Magyar Dal Napja a Duna Televízióban
Sztárfellépővel kezdődik a Vodafone Hangfoglalás
Kapcsolatok
Deti Picasso
Schtimm
Legnépszerűbb csengőhangok
A38 Hajó
Kapcsolódó események
Deti Picasso, Schtimm Minimal
[2009. október 7.
szerda 20:00]

Deti Picasso az A38-on

Az örmény Deti Picasso ezúttal vadonatúj, elképesztő anyaggal mutatkozik be új oldaláról, míg a norvég Schtimm Minimal zavarbaejtően szép dalaival ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a Hajón.

Moszkva egyik legjobb együttese, a hazánkban már kultuszzenekarként emlegetett Deti Picasso ötöse nem a már bejáratott örmény programmal érkezik, hanem egy extrémebb, kísérletezőbb orosz nyelvű avantgárd hatásokkal tarkított műsorral, melyre a zenekar 10 éves jubileumi koncert-sorozatának alkalmából kerül sor az A38 Hajón.

Az új, immár orosz nyelvű album 2010 őszére várható. A csapat kelet-európai turnéját követően Oroszországban, a Kaukázusban és Skandináviában lép majd fel. 
A jubileumi sorozat keretein belül a Deti Picasso norvég testvérzenekarával, a Schtimm „minimalizált” felállásával koncertezik.

A Deti Picasso már többször járt Magyarországon (két éve léptek fel itt először), tagjai igen jó viszonyt ápolnak a Másfél zenészeivel és Grencsó Istvánnal, ennek eredményeként közös fellépésekre, sőt, közös számok írására került sor.

Talán ennek is köszönhető, hogy itthon valóságos kultusz alakult ki az örmény-orosz zenekar körül, és sokaknak öröm, hogy e különleges, finom és szuggesztív énekesnő, illetve nagyszerű zenekara az A38-on tartotta legfrissebb albumának (Turbo Mairik, 2008) lemezbemutató koncertjét.

Október 29-én a Deti Picasso kicsit szokatlan formában, kevésbé pörgős, de annál misztikusabb produkcióval lép a Hajó színpadára. A két évvel ezelőtt megjelent és most már szinte kultikussá vált „Glubina” c. lemez anyagát, valamint a legújabb orosz nyelvű dalokat adják elő. Európában eddig csak egyszer, a Sziget Bahia színpadán mutatták be orosz nyelvű anyagukat a Kashmir vonósnégyes kíséretében.

A Trondheim-i székhelyű, eredetileg Észak-Norvégiából származó dunkelpop/alcojazz Schtimm zenekar a Deti Picasso-val együtt az A38 Hajón ünnepli alakulásának tízedik évfordulóját.

A Deti Picassóhoz hasonlóan az alapító tagok testvérek, ebben az esetben viszont nem ketten, hanem hárman vannak (két fiú és egy lány): Erling, Kåre és Bjørg Riibe-Ramskjell. A Schtimm-lemezeken pedig rendszeresen vendégszerepel Hank von Helvete, a Turbonegro, napjaink talán leghíresebb norvég glam rock zenekarának frontembere.

A Schtimm tagjainak egy része jelenleg egy Træna nevű szigeten él az Atlanti óceán északi részén, ahol évente július hónapban szervezik Európa legnehezebben megközelíthető, de ugyanakkor egyik legszebb fekvésű fesztiválját, a Træna festet. 
A csapat második stúdiólemeze (Plays Mrakoslav Vragosh) juttatta be a zenekart köztudatba. Az album egy fiktív orosz költő, Mrakoslav Vragosh, verseit dolgozza fel és csak jóval később derült ki, hogy ilyen személy nem létezik. 
A Schtimm valószínűleg a „legészakibb” zenekar, mely valaha fellépett az A38 Hajón. Budapesti koncertjére a Schtimm kisebb, két fős formációval érkezik, ezért a zenekar neve kacifántosan ”Æ / Schtimm Minimal”-ra csökkent.

-a38-
 

[2009.09.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még