2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Magyar Állami Operaház
Budapest Kongresszusi Központ
V.I.P. ARTS Management
Dokk Club (Dokk Beach), Óbuda
Kapcsolódó események
15. Jubileumi Szilveszteri Gála és Bál
[2005. december 31.
szombat 19:00]
Zene-Bor - 100 tagú Cigányzenekar ünnepi koncertje
[2005. december 30.
péntek 18:00]

Tizenöt éves a szilveszteri Operabál

Az idén 15. alkalommal szerveznek bált a Magyar Állami Operaházban az év utolsó napján. Szilveszter előestjén "A 100 tagú Cigányzenekar" ad ünnepi koncertet a Budapest Kongresszusi Központban.

Az első szilveszteri Operabált 1991-ben rendezték meg az Ybl-palota gyönyörű, neoreneszánsz épületében a Gundel Étterem közreműködésével. Az akkori kezdeményezéssel magasra állítva a mércét, hagyományt teremtettek, és vezető helyre kerültek az óévet búcsúztató, s új esztendőt köszöntő bálok sorában.

A rangos, nemzetközi hírű esemény vendégei ugyanis nívós koncerteket hallgathatnak meg, s elsőrangú kulináris élvezetekben lehet részük. A lenyűgöző szépségű termek sora változatos programokkal várja a látogatókat, akiknek felejthetetlen élményt nyújt az itt töltött éjszaka.

Az évek során opera- és operett-gálákkal, A denevér keresztmetszetével szórakoztatták vendégeiket; fellépőik voltak a Magyar Állami Operaház kiváló szólistái, valamint a hazai és külföldi operaélet olyan sztárjai, mint Marton Éva, Mario Malagnini, Miklósa Erika, Pier Giorgio Morandi vagy José Cura. Mellettük a könnyűzene kiemelkedő személyiségeit is fellépőik között üdvözölhették Erox, St. Martin és Szulák Andrea személyében.

Az eddigi, összes szilveszteri bál jellemzője, hogy vendégeik gyönyörű környezetben, elit társaságban zárhatják így az évet, s egy ilyen óévbúcsúztató a következő esztendő sikeres kezdésének is záloga lehet.

Zene és a bor

Az operabált szervező cég a különleges szilveszteri bálok mellett 1996-ban újabb, nagyszabású eseménnyel gazdagította a főváros kulturális kínálatát. A 100 Tagú Cigányzenekar Zene-bor című ünnepi koncertjét ugyanis ebben az esztendőben rendezte meg először, s a rendhagyó program, amelyen az érdeklődők kiváló koncertet hallgathattak meg, s egy remek vacsorát is megkóstolhattak, nagy sikert aratott és szintén hagyományt teremtett. Azóta minden év december 30-án várják az érdeklődőket a Budapest Kongresszusi Központban, idén immár tizedik alkalommal. A borkóstoltatással-termékbemutatóval, vacsorával és koncerttel fűszerezett nagyszabású est a külföldi vendégek számára évek óta jelentős vonzerővel bír, és tartalmas felvezetője az operaházi óévbúcsúztatónak is.

[2005.11.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még