2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Paul Simon meglepetése májusra
Zenerégész: Paul Simon születésnapja
Kapcsolatok
Paul Simon
Simon & Garfunkel
Art Garfunkel
Legnépszerűbb csengőhangok

Paul Simon ünnepel

Hatvannyolcadik születésnapját ünnepli Paul Frederich Simon, a Simon and Garfunkel duó egyik fele.

Magyar zsidó család fiaként született az Egyesült Államokban. Zenei karrierje gimnazista korában kezdődött a Forest Hills High School tanintézetben, ahol megismerkedett Art Garfunkellel, akivel duót alapítottak és eleinte Tom és Jerry álnéven léptek fel. 1957-ben jelent meg a duó első munkája, a Hey, Schoolgirl a Big Records gondozásában.

1957 és 1964 között több mint 30 dalt írt, és alkalmanként együtt dolgozott Garfunkellel továbbra is Tom és Jerry néven. Ebből az időből származnak többek között az Our Song, a That's My Story, és a Surrender, Please Surrender című számok.

1964-ben kötött szerződést a duó a Columbia Records kiadóval. A Columbia Records úgy döntött, hogy egyszerűen Simon and Garfunkel néven fogja szerepeltetni őket. Ugyanebben az évben ki is adták a Wednesday Morning, 3 A.M. című albumot, ami viszonylag sikertelen volt, csak a The Sounds of Silence című szám örvendett népszerűségnek.

A kudarc után Paul Simon az Egyesült Királyságba utazott, és szólókarriert folytatott. Ennek eredményeként született 1965-ben a The Paul Simon Song Book, amit az Egyesült Királyságban adtak ki. Amikor azonban a The Sounds of Silence anyagi sikert kezdett hozni, visszatért az Egyesült Államokba és újra Garfunkellel kezdett zenélni. Simon és Garfunkel 1966-ban adták ki közösen a Parsley, Sage, Rosemary and Thyme és a Sounds of Silence című albumokat, 1968-ban pedig a Bookends címűt. Ezeket követte 1969-ben a Bridge Over Troubled Water.

Az 1970-es évek elejétől kezdve Paul Simon újra Garfunkel nélkül kezdett zenélni és 1972-ben a Paul Simon címen adott ki albumot. 1985-ben részt vett a We Are the World projektben, majd 1986-ban előrukkolt a Graceland albummal, ami nagy sikert aratott. 2000-ben jelent meg a You're the One című stúdióalbuma, ami nem lett olyan népszerű, mint a Graceland. A legutóbbi Paul Simon album 2006-ban jelent meg Surprise címmel.

Paul Simon kiemelkedő tevékenységet folytat az iskolás gyermekek zenei nevelésében. 2003 óta hivatalos támogatója a Little Kids Rock non-profit projektnek, amely térítésmentesen hangszerekkel látja el és ingyenesen oktatja zenére az iskolásokat szerte az Egyesült Államokban.

Simon jelenleg sikeres szólókarriert folytat. A Time Magazin 2006-ban a világunkat formáló 100 legjelentősebb ember közé sorolta.

-wikipédia-

[2009.10.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.16.]
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még