2024. szeptember 27. | péntek | Adalbert nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Omegakiállítás megnyitó
Kapcsolatok
Omega

Omega-életmű a Komédium Galériában

A nagy sikert aratott Illés kiállítás után egy újabb sikercsapat, egy korszak legendás együttese az Omega relikviáiból nyílt kiállítás a Komédium Színház Galériájában, Budapest V., Tüköry u 5. szám alatt.

 A megnyitón már akkora érdeklődés volt, hogy a megjelentekkel szinte alig fértünk el a galériában, és azoknak, akiknek már csak az ajtóban jutott hely kénytelenek voltak az alagsori kávéházban megvárni a hivatalos megnyitó végét, hogy bejussanak a terembe.

A kiállításon az elmúlt évtizedek relikviái, korabeli fellépőruhák, hangszerek, hazai és külföldi újságcikkek, belépőjegyek, valamint, természetesen kordokumentumnak számító fotók láthatóak.
 
Valamint nagyon szép festmények (portrék) a zenekar tagjairól, ill. van egy különös festmény, amin csak Kóbor haja (arcát eltakarva) látható.
Továbbá egy korabeli füstgép is kiállításra került, ami talán egy méhész füstölőre hasonlít a legjobban, valamint a rajongóktól kapott ajándékok elismerések, zászlók is láthatóak.
 
A megnyitó házigazdája Gréczy Zsolt volt, a nyitóbeszédet pedig, Aczél Endre prezentálta sajátos stílusában, rávilágítva az OMEGA a bel és külpolitika akkori összefüggéseire ill. ezek egymásra való hatására, szinte évekre lebontva, minden elismerésem Aczél Endre tudása és ismeretei előtt, hiszen a tudás anyagot és a humort nagyon jól kombinálva egy tényleg jópofa és egyedi megnyitó beszédet halhattunk.

A megnyitó egyébként teljes sötétségben kezdődött és imitálva a koncerteken látható lézer elemeket (a hely adottságai miatt, csak jelképesen lehetett megoldani), uv színű elemek és uv lámpa megvilágítás segítségével oldották meg a kiállítás rendezői.

Ami szintén nagyon fontos volt az OMEGA életében, hiszen ez az együttes volt az, akik megreformálta a hazai színpadtechnikát, Ők használtak először a már említett füstgépet a koncertjeiken ill. a lézer technikát is Ők alkalmazták először.

A beszédek elhangzása után rögvest megrohamozták a zenészeket az egybegyűltek és előkerültek a táskákból a régi bakelitek, és természetesen örömmel dedikálták azokat.

Valamint eljöttek kollégák és pályatársak, valamint zenésztársak. Jelen volt a megnyitón Bróby János, Keresztes Ildikó, Frenreisz Károly is, sajnos Molnár György (Elefánt) nem tudott eljönni a megnyitóra. Majd a kávézóban még egy kötetlen beszélgetés és egy pohár pezsgő várta a meghívott vendégeket.
 
Tisztelegve az OMEGA együttes előtt a zenekar tagjai: KÓBOR JÁNOS (ének), BENKŐ LÁSZLÓ (billentyűs), DEBRECZENI FERENC (dob), MIHÁLY TAMÁS (basszusgitár) MOLNÁR GYÖRGY (gitár)
-BK-

[2005.12.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.26.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.23.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

Vissza a jövőbe - Nick Carter elbűvölt minket a Barba Negraban
Rebecca: képzelet és valóság határán
Megnéztük a Follow the Flow-t a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még