2024. május 5. | vasárnap | Györgyi nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
System of a Down: Mezmerize/Hypnotize
Kapcsolatok
System of a Down

Duplaalbum a System Of A Down-tól

A System Of A Down zenekar májusban megjelent, "Mezmerize" címû lemeze után most itt a folytatás! A "Mezmerize/Hypnotize" duplaalbum második része novemberben látott napvilágot, s 12 új felvétel kapott rajta helyet.

Az új dalok szervesen kapcsolódnak a "Mezmerize"-hoz, ahogy Daron Malakian gitáros fogalmaz: "...aki csak a 'Mezmerize'-ot ismeri, nem ismeri a System Of A Down új albumát". Olyannyira kapcsolódik a két album egymáshoz, hogy a "Hypnotize"-ot záró "Soldier Side" című dal folytatása a második lemezt nyitó "Soldier Side Intro", ráadásul a "Hypnotize" borítóját úgy alakították ki, hogy a "Mezmerize" belecsúsztatható, ezzel is jelezve, hogy a két kiadvány egy tőről fakad, szerves egységet alkot. A "Hypnotize" DualDisc-en is megjelenik, melynek CD-oldalán az album hanganyaga, DVD-oldalán pedig az album 5.1. hangzású változata, a "B.Y.O.B." és a "Question" videoklipje és egy 14 perces, az album készítéséről forgatott dokumentumfilm kapott helyet. Így válik teljessé az év rock albuma.

A System Of A Down karrierje során harmadszor, az idei évben pedig már másodszor került a Billboard 200-as listájának élmezőnyébe. A "Hypnotize" az első helyen debütált az albumcharton több mint 320 ezer eladott példánnyal az Egyesült Államokban. Bár ez elég volt a dobogó tetejéhez, mégis elmaradt a májusban napvilágot látott "Mezmerize" sikerétől, mely 453 ezer eladott darabbal nyitott a megjelenés első hetében. A "Hypnotize" piacra dobása előtti egy hónapban a négy SOAD-albumból összesen 200 ezer példány kelt el világszerte, melynek több mint a fele az USA-n kívül talált gazdára. Ez is bizonyítja, hogy mennyire erős a csapat, a zene és a név! A legújabb albumtól is hasonló sikereket várnak!

A többi kilencvenes években aktív metál bandához hasonlóan a System Of A Down is egyensúlyt kíván teremteni a '80-as évek underground thrash metál zenéje és a korai '90-es évek alternatív metál rockbandái között. A csapat 4 tagot számlál: Serj Tankian énekest, Daron Malakian gitárost, Shavo Odadjian basszusgitárost és John Dolmayan dobost. Az örmény származású tagok Dél-Kaliforniából indulva hamar eljutottak Los Angeles-ig, és három dalos demo felvételük cirkulálni kezdett a metál zenerajongók körében. Rajongóik száma nemcsak az Egyesült Államokban szaporodott, hanem Európában és Új-Zélandon is! 1997 végén a SOAD leszerzõdött az amerikai Columbia Records kiadóhoz, és a következő év nyarán kiadták debütáló albumukat, mely azt eredményezte, hogy helyet kaptak a Slayer- és Ozzfest-turnékon is.

2001-es albumuk a "Toxicity" címet kapta, és világszerte ismertté tette a zenekar nevét. Több mint 13 millió eladott lemez van a hátuk mögött, összesen 64 platina, arany és ezüst díjat kaptak ezidáig. Mindegyik albumuk platina státuszt ért el, beleértve a "Mezmerize"-ot is, mely egy tucat országban vezette az albumlistákat, és a 2005-ös év egyedülálló legnagyobb alternatív hardrock bandájává tette a System Of A Down zenekart.

[2005.12.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még