2024. szeptember 28. | szombat | Vencel nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Zeneakadémia (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem)

Tíz millió forintot hozott a jótékonysági koncert a Zeneakadémián

Kedden este zsúfolásig megteltek a Zeneakadémia széksorai az E.ON Hungária jótékonysági koncertjén gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. A hangverseny keretében Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária igazgatósági elnöke a cég 10 millió forintos adományát szimbolizáló hőlégballon makettját adta át a Bátor Tábor Alapítvány részére.

Az összeggel a vállalat az Alapítvány közösségi házának felépítéséhez járul hozzá, emellett hőlégballon élmény-utakat ajánlott fel a nyári táborokon résztvevő gyermekek részére.

Konrad Kreuzer, az áramszolgáltató elnöke kifejtette: „Bízunk benne, hogy támogatásunkkal hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a Bátor Tábor gyerekei és családjuk az élet nehézségeit könnyebben leküzdhessék, s erőt meríthessenek a mindennapokhoz is. Az E.ON hőlégballon–utakkal pedig reméljük, hogy a gyerekeket egy olyan különleges élményhez tudjuk juttatni, melynek során a világot egy új, madártávlatú perspektívából is megélhetik.”

A koncert köszöntőjében dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az est célját méltatta, valamint kitért az E.ON Hungária és a Zeneakadémia hosszú távú együttműködésére is: „ A Zeneakadémia nagy örömmel nyújtott segítséget a jótékonysági koncertjének létrejöttében, számunkra is megtiszteltetés, hogy segíteni tudtunk az Alapítvány által felkarolt gyermekeken.”

Az est különleges vendégeként a Bátor Tábor nagykövete, Erős Antónia osztotta meg a táboroztatás során szerzett személyes élményeit a közönséggel: „A Zeneakadémia koncertjeire mindig nagy tisztelettel gondolok, különösen igaz ez a mai estére, amely egy nagyon fontos cél köré szerveződött. A táborokban, a gyerekek ébresztettek rá arra, hogy betegséggel együtt is lehet teljes életet élni.”

A koncert előadó művészei – Fassang László világhírű orgonaművész, valamint a Zeneakadémia művészei és hallgatói – ingyen vállalták a fellépést a jótékonysági esten, amelyen Csajkovszkij, Vivaldi és Grieg művei csendültek fel. A koncerten részt vettek a „táborlakó” fiatalok és szüleik, valamint a névadó cég meghívottjai mellett az Alapítvány céljaival egyetértő elismert személyiségek, köztük Jakupcsek Gabriella. A koncertet követően Mikulás várta ajándékkal a közönség fiatal tagjait.

[2005.12.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.28.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.09.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

beszámolók még