Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. május 29. | hétfő | Magdolna nevenapja
    cdbolt.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Képgalériák
Fantom 600
Kapcsolatok
Bot Gábor
Csengeri Attila
Fonyó Barbara
Magyar Bálint
Mahó Andrea
Posta Victor
Sasvári Sándor
Szirtes Tamás

Gyönyörű jubileum a Madách Színházban - képekben

Több mint 6 év, és már a 600. előadásánál tart a Madách Színház sikerdarabja Az Operaház fantomja. Andrew Lloyd Webber világhírű musical előadásának 2003. június 1-én volt a bemutatója Budapesten. Az előadást már akkor is nagy érdeklődés övezte és el lehet mondani, hogy ez az elmúlt években cseppet sem csökkent. Ennyi idő elteltével is teltházas előadások sorozatára fogynak el rekordidő alatt a belépők.

A Madách Színház és igazgatója Szirtes Tamás már a 80-as évek óta gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki Webberrel, kezdve a Macskák 1983-as bemutatójával, majd a József és a színes, szélesvásznú álomkabát bemutatásával és felújításával, és a Volt egyszer egy csapattal.

A jubileum megünneplésére, amint azt már megszokhattuk meglepetéssel készültek az alkotók és az előadók: a főszereplők mindegyike színpadra lépett, azaz 3-3 Fantom, Christine és Raoul váltotta egymást azt est folyamán.

Az este első triója a legfiatalabb Fantomból, Posta Victorból, Krassy Renátából és Magyar Bálintból állt. Az előadás a normál mederben folyt egészen a darab talán legismertebb daláig, a Fantom énekelte Éj zenéjéig. Akkor ugyanis egymás után mindhárom Fantom színpadra lépett és egymásnak adva stafétát együtt énekelték a dalt. Talán az este legnagyobb sikerét aratták, pedig még csak az első felvonás elejénél tartottunk.

Ezután már Csengeri Attila és Fonyó Barbara következett, mint Fantom és Christine, majd hamarosan új Raoulként Nagy Sándor csatlakozott hozzájuk. Nem szeretnék megfeledkezni a többi szereplőről sem, akik közül sokan már a bemutató óta részesei a darab sikerének. A jubileumi esten Sáfár Mónika volt Carlotta, Rozsos Istvánt, mint Umberto Piangi és Bencze Ilonát mint Madame Giry láthattuk.

Jubilumi Fantom képekben - klikk a fotóra

A „végső szereposztás” a temetőben játszódó jelenet után alakult ki, mikor Színre lépett Sasvári Sándor (Fantom), Mahó Andrea (Christine) és Bot Gábor (Raoul). A különleges előadás természetesen hatalmas sikert aratott, ám a meglepetéseknek ezzel még nem volt vége. A három Fantom és a három Christine tolmácsolásában ismét felhangzott Az éj zenéje.
 
A tapsrend során aztán nemcsak azt este főszereplőit köszöntötte a nagyérdemű, hanem azokat a művészeket is, akik már nem játszanak az előadásban, vagy aznap este nem léptek színre. Jelen volt az a két Christine is akik az eredeti bemutató részesei voltak Bíró Eszter és Király Linda. A szereplőkön kívül az alkotógárda is színpadra lépett: Kocsák Tibor zenei vezető, Kentaur díszlettervező, Galamobs Attila fordító és a rendező Szirtes Tamás. Seregi László koreográfust az előadás napján leesett nagy hó akadályozta meg, hogy eljöjjön a jubileumra, a jelmezeket tervező Vágó Nelly pedig sajnos 2006-ban elhunyt, ám jelmezeivel továbbra is jelen van a színházban.

Szirtes Tamás ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy nem csupán a színpadon lévők szükségesek egy-egy előadás sikeréhez, hanem a színfalak mögött az összes Madáchos dolgozó pontos precíz munkája is elengedhetetlen része a sikernek. Valamint természetesen fontos a nézők szeretete is, akik támogatása nélkül nem kerülhetett volna sor erre a jubileumra. Mi sem kívánhatunk mást, mint Szirtes Tamás: ha a nézők továbbra is annyira szereti az előadást, mint eddig, akkor a hétszázadik előadáson találkozunk.

 -tl- 

[2010.02.17.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Billentyűs+dögös rockandroll zenész » billentyűs [2017.05.28.]
Beatles zenészeket keres Swan zenekara zenekar [2017.05.28.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
koncert.lap.hu

Íme az X-faktor 2017 műsorvezetője
Az X-Faktor 2017 új műsorvezetője bemutatkozott. Nézzük,...

Elvarázsolta a nézőket Budapesten a Cirque du Soleil
Megbabonázta a nézőket a "Nap cirkusza"....

Zene.lap.hu
Fények, lángok, félmeztelen lányok, és persze Tankcsapda az Arénában
A Riviera girl-lel nyitott a Kálmán Imre Teátrum
beszámolók még