2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Tankcsapda a Pecsában
Kapcsolatok
Tankcsapda
Kapcsolódó események
Tankcsapda
[2005. december 17.
szombat 20:00]

Dupla Tankcsapda a Pecsában

A Tankcsapda zenekar hét állomásból álló mini turnéval szakította meg stúdiómunkáit.

A Budapestre tervezett koncert – a nagy érdeklődésre való tekintettel – egyből dupla koncertet jelentett a csapat számára, így péntek és szombaton este is a Tankcsapdáé volt a főszerep a PeCsában.

A péntek esti bulin két előzenekar melegítette be a házat és a rajongókat kb. fél nyolc magasságában, az első csapat a Nomad-volt, aki nagyon jól nyomták – ugyan zenéjükből kapott ízelítő kicsit light-os volt -, de mindenesetre nagyon fontosak az „új” zenekarok számára egy sikercsapat előtt fellépni, hiszen így könnyebb megszerezni a várva várt országos ismertséget és a saját rajongótábor megszerzése sem elhanyagolható!
A második előzenekar a Road volt, akik már valóban „előzúzást” végeztek a népen és méltán tudták az adrenalin szintet majdnem az egekig emelni, hogy megfelelő hangulatba kerüljön a közönség mikor színpadra lépnek a „istenek”. Ami nem is váratott sokáig – és a két csapat ill. a nagy koncert előtti átszerelés profin és gyorsan ment -  és fél tíz körül színpadra lépett a Tankcsapda zenekar.

Magának a koncertnek most semmi különös apropója nem volt, hiszen a csapat tavaly ősszel ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját, igaz most ünnepelhettük volna a tizenhatodikat, de az sajna nem kerek évforduló. Lukács László frontember szerint nagyon fontosak ezek az év végi koncertek, mind a zenekar, mind a rajongók részéről is.

Egyébként a csapat háza táján sok minden történt az elmúl időszakban, hiszen december 6-án jelent meg a legújabb DVD, ami a jubileumi Főnix csarnokbéli koncert anyagát tartalmazza. Mivel a szülinapot illik otthon tölteni, ezért választották szűkebb hazájukat, Debrecent ahonnan indult a trió és mára már országosan ismert és elismert sikercsapattá nőtték ki magukat.

Valamint most dolgoznak az új albumon is, ami várhatóan jövő év áprilisában fog megjelenni! A nóták jelentős része már elkészült, de vannak még félkész állapotban lévő anyagok is. Az új album várhatóan „old-school” tankcsapdás, igazi rock’n’roll lemez lesz.

Visszatérve a koncertre fantasztikus buli és hangulat volt a PeCsában, igaz a biztonságiaknak is volt dolguk elég, hiszen nagy volt a nyomás a kordonnál –és sajnos a kezdetektől ott várakozó fiatalok közül többen rosszul lettek, őket ki is kellett emelni a tömegből.

A koncert anyagát tekintve talán a „Best of Tankcsapda” nevet adhattuk volna – természetesen nem pejoratív értelemben -, hiszen kitűnő dalokból ill. tizenöt év terméséből bőségesen lehet válogatni egy koncertre való anyagot. Felcsendültek ritkán játszott és szövegükben évszakhoz kötött dalok is.

Szerintem Lukácsék is nagyon jól érezték magukat – láthatóan – a színpadon, hiszen ismét fullra sikerült megtölteniük a csarnokot és még duplázniuk is kellett, ami talán a legnagyobb elismerés a közönségtől a zenekar számára!

-BK-

[2005.12.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még