2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hobo Csángóföldre megy - a közönség segítségét kéri a műsorban
Hobo a debreceni Csokonai Színházhoz szerződik
Képgalériák
Hobo karácsony
Kapcsolatok
Hobó (Földes László)
Kapcsolódó események
Hobo Blues Band Karácsony
[2005. december 25.
vasárnap 20:00]

HOBO huszonnyolcadszor karácsonyozik a PeCsában

Karácsony másnapján, azaz december 25-én a PeCsában tartotta hagyományos közös karácsonyi koncertjét Földes László HOBO és a Hobo Blues Band a közönséggel.

Talán az ünnepek és az óévbúcsúztató közeledtével, valahogy mindenki némi leltárt készít magában, hogy is telt el ez az esztendő és most érdemes némi visszatekintéssel élni HOBO esetben is. Ugyanis jelentős esztendő áll mögötte: idén februárban töltötte be 60-ik születésnapját, játszott több darabban, köztük is jelentős volt az „Én vadászatom” c. előadás, ami a közel húsz évvel ezelőtt készült vadászat c. album továbbgondolt és újjászületett előadása, valamint az idei év József Attila emlékév volt, ebből az alkalomból idén 147 József Attila előadása volt, ami megdöbbentően nagy munkát takar.

Nem beszélve az összes fellépések számáról, ami idén elérte a 240 koncertet és előadást, eljutott hét országban –köztük Bulgáriába is, ahol idén mutatkozhatott be először az ottani blues szerető közönségnek-, valamint a határokon túl élő Magyaroknak is több előadást tartott, ahol több helyen is pótelőadásokat is kellett tartaniuk a nagy érdeklődésre való tekintettel.  Valamint idén jelent meg második kiadásban szintén a nagy érdeklődére való tekintettel a csavargók tízparancsolata c. könyve, ami szintén hiánypótló olvasmány.

Visszatérve az esti koncertre, idén nagyon jól sikerült ez az este és teltház várta, hogy közösen ünnepeljük a karácsonyt és nem csak a budapestiek, de vidékről is nagyon sokan feljöttek erre az estére.

- Valahol számunkra is fontos a színpad árnyékában karácsonyozni, hiszen életünk jelentős részét és az év jelentős százalékát a színpadnál töltjük, és így nekünk is szinte második otthonunknak számítanak a koncerttermek, a színpad előtti árok, ahol a munkánk jelentős része zajlik és a színpad mögötti terület, ahol beszélgethetünk a kollégákkal, zenészekkel.-

Az idei koncert különlegessége, hogy elsőként volt két részes az előadás.

Az első rész, ami negyed kilenckor kezdődött, akusztikus, mely többnyire paródiákból és néhány versel tűzdelt programot takart, de itt is volt egy-két különleges dal, ami nagyon ritkán kerül be a kisebb koncertek repertoárjába, mint például a két Latabár-ról írt dal. Majd ezt egy rövid szünet követte és ezután jött a második rész, ahol már az igazi kemény blues és egy igazi rock and roll show következett, de itt is feltűntek a versek, főként a Faludy György megzenésített versei.

A koncert teremben elöl zsúfolt tömeg a hátsó traktusban és a külső részben pedig, ahol a hely engedte, táncoló párok élvezték a zenét és így tényleg méltó volt az idei ünnep, ami negyed tizenkettőkor ért véget.

Feltétlenül legyünk büszkék arra, hogy van egy ember, aki poéta, énekmondó és komédiás egy személyben, aki koncertjeit nem üres frázisokra és elcsépelt közhelyekre építi, hanem a kultúrát és a művészetet helyezi előtérbe, és ezt közvetíti a közönségének, így a szórakozás mellett kapunk valamiféle értékrendet és értékeket is, ami segítségül lehet a mindennapokban.


-BK-

[2005.12.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még