2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Almássy Hall (Almássy téri Szabadidőközpont)
Pálvölgyi Krisztina
Kapcsolódó események
Pálvölgyi Krisztina fotókiállítása
[2005. december 31. 18:00 - 2006.01.14. ]

Koncertfotó kiállítás az alternatív zene képviselőiről

December végén, az év utolsó napján nyílik egy kiállítás az Almássy téren, a szilveszteri Exit fesztiválon láthatók ismét Pálvölgyi Krisztina koncertfotói.

A színes fényekről, a pillanatok szélesebb foglyul ejtéséről és bemozdulós képekről ismert fotóslány többek között az Anima Sound Systemet, a Hiperkarmát, a Quimby-t, a Heaven Street Sevent, a Másfélt, a Pál Utcai Fiúkat, a Colorstart, a Neot vagy épp a Puzzle és A kutya vacsorája zenekart örökítette meg ezeken a képeken. A kiállítás januárban is megtekinthető - nem-koncertjáróknak erősen javallott.

Pálvölgyi Krisztina 9 évvel ezelőtt szeretett bele a fényképezésbe. Érettségi után a Práter utcai fotós szakmunkásképzőbe került, ahol megtanulta a szakmai fogásokat. Majd, mint a nagy történetekben, egy meglepő fordulatnak köszönhetően elindult a sokéves zenekar-fotó és zenészportré készítő időszak.

Minden a Quimbyvel kezdődött, és egy véletlennel. 6 évvel ezelőtt egy fotós ismerős felhívta Krisztát, nem tudná-e átvállalni egy munkáját. A Quimby zenekarnak kellett koncertfotókat készíteni. Színes villódzó fények, állandóan változó fényviszonyok és sokszor izgága alanyok… A vakmerőség hamar bátorsággá változott - és innentől egyik koncert jött a másik után. Kísérletezések, sok ellőtt tekercs, rengeteg elrontott kocka - s közte a kincsek. Aki látta valaha Kriszta képeit, tudja: össze nem téveszthetők senki más munkájával.

Kriszta híre gyorsan terjedt a szakmában, például a Quimby vele készíttette az Ékszerelmére című lemez borítófotóit és sok-sok, magazinokban még ma is visszaköszönő csapatképét. 

A többi együttes is sorban adta a megbízásokat: az Anima Sound System a Tekerd! című számához készült klip forgatásán készített képeket, az azóta külföldre kikacsintó Puzzle pedig „imidzsképeket” kért.

A fotók több év és rengeteg fesztivál emlékei: Sziget, Volt, Mezőtúr, Tokaj, Aba... Kriszta minden nagyobb könnyűzenei megmozduláson ott volt, a muzsikusok számára észrevétlenül kereste és találta meg a kihagyhatatlan, filmkockára rögzíteni érdemes másodperceket.

2000-ben merült fel először az ötlet, hogy kiállítást kellene rendezni az alternatív könnyűzene fényképes múltjának. Először a Szigeten, egy sátorban szerepeltek együtt a fotók. A következő évben megint, majd 2003 decemberében a Gödör klubban volt látható a tárlat. A képek kordokumentumok is: a zenekarok egy része már nem ebben a felállásban játszik.

2005. december 31-étõl az Almássy téri Szabadidőközpontban láthatók megint együtt Pálvölgyi Krisztina fotói. A megnyitót 2006. január 3-án, kedden 18 órától Varga Livius tartja. A belépés ingyenes. A kiállítás két hétig látható.

[2005.12.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még