2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Cotton Club Singers: Abba Jazz
Kapcsolatok
Cotton Club Singers
Kozma Orsi

A Cotton Club Singers svédcsavarja

A Cotton Club Singers profi show-val örvendeztette meg közönségét lemezbemutató koncertjén. A csapattól ezúttal a svéd ABBA együttes dalait hallhattuk swing és jazz stílusban átdolgozva.

A színpadon minden csillogó volt és ünnepélyes: a díszletek, a ruhák, a hangszerek … és nem utolsó sorban a kristálytiszta énekhangok is.

Belépve a frissen felújított, immáron Budapest Congress and World Trade Center (az eddigi Budapest Kongresszusi Központ) épületébe, rögtön láttuk, hogy itt valami megváltozott: a központ az új név mellé új, modernebb arculatot is kapott. A külső design megváltoztatása mellett az 1800 fő befogadására képes konferenciatermet a legmodernebb, európai színvonalú audiovizuális és színpadi technikával szerelték fel.
A földszintre érve fülünket rögtön jóleső és vidám dallamok csapták meg: a folyosón az együttes elő”zenekara”-ként fellépő Bells formáció teremtett jó hangulatot. A Bells -azaz Barva László, Kuthi Krisztián, Mihola Péter és Szlovák Viktor- 4 tagját ütemes tapssal bíztatta a közönség még a koncert előtti utolsó pillanatokban is. A fiúk csupán énekhangjukkal, „a capella” kápráztatták el a hallgatóságot swing és rock and roll stílusban.

Az ajtónyitás után pillanatok alatt megtelt a terem, még az utólag elhelyezett pótszékeken is lelkes látogatók tapsoltak. Röviddel ez után „in medias res” el is kezdődött a műsor. Sorra egymás után csendültek fel az ABBA dalok, melyeket az új stílusban való előadás teljesen megbolodított.
A koncert közben Fehér Gábor elmondta, hogy a bő 90 létező ABBA dalnak leginkább abból a részéből válogattak, amelyek nem tartoznak a legismertebbekhez. Természetesen rajtuk kívül felcsendültek olyan örökzöldek is, mint a Dancing Queen, a Mamma Mia vagy a Thank You for the Music.
Az őt kíváncsian hallgató közönségnek Boldizsár meggyőzően demonstrálta, hogy miért éppen az ABBA…és nem mondjuk az EDDA…vagy akármi más. Ezek után -magára véve a showman szerepét- kiválasztott egy csinos hölgyet a közönség soraiból, és egy forró mambót lejtett vele a lelkes tapsvihar közepette.

Az előadás vége felé Kozma Orsit szólódala után a többiek egy kicsi, 5 égő gyertyával feldíszített tortácskával lepték meg. Mint utóbb kiderült, Orsi épp aznap volt 5. éve tagja a formációnak. A tortát nagyon dicsérték, és még azt is megsúgták, hogy Forrai Miklós olasz különlegességeket készítő cukrászdájából, az Angelo-ból való.

A koncertet végig a tökéletesség jellemezte, ami igaz volt mind a szervezésre, mind az előadásra. A belépőjegyek nem az „olcsó kategóriába” tartoztak, de meg kell hagyni, hogy akik jelen voltak, egytől-egyig mosollyal és megelégedettséggel az arcukon távoztak.
Látszott, hogy itt semmi sem történik véletlenül: a bárszékek lábaiból a JAZZ szó volt kiolvasható, a fények és a ruhák mind-mind az éppen elhangzó dalok hangulatát tükrözték.
Mindezek után kijelenthető, hogy Szűcs Gabriella, Kozma Orsi, Fehér Gábor és László Boldizsár és az őket kísérő profi zenekar a legnívósabb jazz-zene képviselői a magyar zenei palettán.

André Balázs és Mindák Cecilia

[2006.01.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még