2024. május 9. | csütörtök | Gergely nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Bonnie Tyler

Boldog születésnapot Bonnie Tyler

Több tízmillió eladott album, számtalan zenei és életműdíj, örökzöld és filmslágerek, Guinness rekord. Ő Bonnie Tyler, az első női előadóművész, aki elfoglalhatta a brit toplista első helyét, 59. születésnapját ünnepli.

59 évvel ezelőtt Walesben egy kisvárosban látta meg a napvilágot Gaynor Hopkins néven. Már egészen kicsi korában elhatározta, hogy kitör a szürke, egyhangú, szegény életből. Zenei tehetségkutatókra jelentkezett, majd egyet meg is nyert és 1 font jutalmat kapott. Édesanyja a helyi kórusban énekelt, az utca lakói, a szomszédok a házuk előtt szoktak gyülekezni és hallgatni, ahogy Gaynor édesanyja énekel.

A 60-as évek közepétől több együttesben is vokálozott majd 1975-ben kapta első lemezszerződését a brit RCA Records kiadótól. Felvette a jól csengő Bonnie Tyler művésznevet és átesett egy hangszálműtéten, melynek következtében rekedt maradt s ez védjegyévé vált későbbi karrierje során. 1976-ban Lost in France című kislemezével több ország (Anglia, Ausztrália, Dél Afrika, Brazília) TOP10-es listájára felkerült.

Átütő sikere 1977-ben jelent meg It’s a Heartache címmel, amellyel egy egész világ megismerte a nevét. Felkerült a Billboard lista 3. helyére arany és platinaminősítések világszerte. Tucatnyinál is több toplistás dal után újabb áttörést az 1983-ban megjelent Faster Than The Speed Of Nigth albummal és annak legsikeresebb dalával, a Total Eclipse Of The Heart-al érte el. Közel 10 millió eladott példány, illetve többszörös arany és platinaminősítés világszerte. A megjelenés napján csak az Egyesült Királyságban 1 millió példány kelt el belőle így lekörözte Michael Jackson aktuális, Billie Jean című kislemezét.

Nézd meg a világslágerét!

1984-ben jött a siker folytatása a Holding Out For A Hero című slágerrel ismét meghódította a toplistákat és több tucat film betétdalául szolgált (Banditák, Gumiláb, Rövidzárlat 2. Shrek 2.) Jim Steinmannal két albumot készített. A BBC brit műsorszolgáltató még az Eurovíziós Dalverseny szabályait is megváltoztatta volna, csak hogy Bonnie Tyler képviselhesse az Egyesült Királyságot az 1984-es versenyen. De Bonnie Tyler az új album előkészületei és világkörüli turnéja miatt nemet mondott az ajánlatra. Még a 80-as évek közepén visszautasított egy James Bond film betétdalt, mert nem tetszett neki.

A kilencvenes évek elején a Modern Talking frontembere, Dieter Bohlen egyengette zenei karrierjét. A Dieter Bohlen által írt albumokból Németországban több mint 1 millió darabot adtak el, így lemezeladási adataival megelőzte Madonnát, Tina Turnert és Chert is. Újabb listavezető dalok születtek, German ECHO, Goldene Europa, Bravo Otto és RSH Gold díjakat zsebelt be.  1995-ben dolgozott újra Steinmannal a Free Spirit című lemezén.

A 2000-es években sem tétlenkedett. 2002-benm a prágai filharmonikusokkal jelent meg közös albuma majd 2004-ben újra listavezető lett a Total Eclipse Of The Heart című slágerének francia verziója (Si Demain). Ebből 2 millió példány kelt el és Franciaországban minden idők legkiseresebb kétnyelvű duettjeként tartják számon. 2006-ban megjelent első koncert CD/DVD kiadványa. 2009-ben duettet énekelt a brit Only Men Aloud együttessel és szerepelt a népszerű sorozat, a Hollyoaks Later-ben egy epizód erejéig.

2010-ben a MasterCard új bankkártyájának lett a reklámarca Angliában. Új albuma már elkészült és a hírek szerint 3 duett is hallható híres pop-rock és R’n’B előadókkal. A kiadás azonban csak év végén esedékes, mert Bonnie menedzsere új kiadónál szeretné megjelentetni a korongot, de 2010 év végéig még a francia Stick Music-hoz köti szerződés. A rajongók bíznak benne, hogy minél előbb megtörténik a kiadóváltás és megjelenhet a várva várt album.

Többször adott koncertet Magyarországon (Budapest, Győr, Szombathely) Olyan híres zeneszerzőkkel, producerekkel dolgozott együtt, mint Mike Oldfield, Nik Kersaw, Desmond Child, Humberto Gatica, Jim Steinman, Andrew Lloyd Webber, Paul Stanley, Bryan Adams.

Dalai felcsendülnek, a Fütyüld a széllel (Whistle down the Wind) a Cappuccino Girls és a Vámpírok bálja című előadásokban.

[2010.06.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Legolvasottabb cikkek

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
A világ legjobb ABBA tribute...

Mefisztóland a Katonában
Április 27-én mutatta be a Katona József Színház a Mefisztóland...

Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
beszámolók még