Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 4. | szombat | Izidor nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hajdú Péter sem tudta kideríteni a nagy Jimmy-titkot - videóval
Film készül Jimmyről - Zámbó Árpy lesz a főszereplő?
Kapcsolódó Kiadványok
Zámbó "Jimmy" Imre: A Király utolsó koncertje
Kapcsolatok
Zámbó "Jimmy" Imre

A Király utolsó koncertje

Szinte hihetetlen, de már öt év telt el Zámbó Jimmy tragikus halála óta. A szomorú évfordulóra a Magneoton kiadó Jimmy utolsó, a valamikori BS-ben tartott nagy koncertjének DVD változatát jelenteti meg január 20-án, kiegészítve egy ajándék CD-vel, amely két újrahangszerelt meglepetés Jimmy számot tartalmaz.

Az 1958-ban született Zámbó Jimmy a XX. század utolsó évtizedének legsikeresebb magyar énekese volt, kinek népszerűségét azóta sem tudta egyetlen előadó sem túlszárnyalni. Zámbó Imi – aki nevét később a könnyebb idegen nyelvű kiejtés miatt változtatta Jimmy-re – a Magyar Rádió gyermekkórusában szerepelt először. A konzervatórium jazz tanszakának elvégzése után itthon és külföldön egyaránt játszott, énekelt bárokban és különböző vendéglátóhelyeken is.

Az ország nyilvánossága elé a második Interpop Fesztiválon lépett 1988. nyarán, ahol a szerzői és előadói díjat is egyaránt elnyerte „Valahol bús dal szól” című dalával. A kezdeti sikerek után 1990-ben jelentette meg első önálló albumát, azonban a nagy, mindent elsöprő áttörésre még várni kellett…

A Magneoton kiadó 1991-ben jelentette meg a „Filmslágerek magyarul” című albumot, melyen Jimmy elénekelte a „Ghost” betétdalát, „Nagy út vár rám” címmel. A dal bombasiker lett, és innentől kezdve nem volt megállás. Többéves szerződést kötött a kiadóval, majd évente jelentkezett új albummal, sőt volt olyan év is hogy két albumot jelentetett meg az egyre masszívabb rajongótáborral rendelkező énekes. Ezek a lemezek fantasztikus példányszámban keltek el, arany, platina és gyémántlemezek – Jimmy ekkor már szupersztárnak számított Magyarországon. A közönség mellett a szakma is díjazta munkásságát, többek között 1994-ben eMeRTon, 1994-1995-ben Mahasz Arany Zsiráf, 1995-ben pedig Artisjus-Huszka Jenő díjjal térhetett haza a Király. Különleges hangadottság, stílus, hangterjedelem, rendkívülien szuggesztív előadásmód és fantasztikus dalok…ezek mind-mind a hihetetlen népszerűség összetevői voltak.

Jimmy-t 2001. január 2-án, sikerei csúcsán ragadta el az értelmetlen halál.

A Király 1999. november 21-én adta utolsó - természetesen teltházas – koncertjét a Budapest Sportcsarnokban. Ennek a fellépésnek állít emléket a most megjelenő DVD, melyen nem kevesebb, mint 28 (!!!) Jimmy sláger kapott helyett. A kiadvány érdekessége, hogy a DVD korong mellett, bónuszként egy meglepetés CD-t is kap a vásárló, melyen két újrahangszerelt dal hallható Jimmy előadásában.

A január 20-án megjelenő DVD/CD kiadvány nemcsak a rajongóknak szerezhet kellemes perceket, hanem minden olyan zenerajongónak, aki kíváncsi a magyar popzene egyik legnagyobb legendájának munkásságára.

[2006.01.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
Nagyon megbízható magánhitel-ajánlat egyéb [2020.03.11.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......

Gutenberg! A Musical! - képek az előadásról
Homonnay Zsolt és Peller Károly rendezésében...

Nikola Tesla - Végtelen energia musical show ősbemutatón jártunk
beszámolók még