2024. június 26. | szerda | János, Pál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Nyíregyházi Művészeti Hetek

Idén is megtalálhatják a lehetőséget a kikapcsolódásra az igényes szórakozás hívei a Szabocs-Szatmár-Bereg megyei székhelyen. A csaknem 20 nap alatt számtalan helyen megtalálható program között nehéz válogatni, de megéri. A rendezvény keretén belül tekinthetjük meg az V. Pro Archi Nemzetközi Ifjúsági Vonószenekari Fesztivált is, sztárvendégként pedig Horgas Eszter fuvolaművész, és Kárászy Szilvia zongoraművész lép föl.

A város főtere ilyenkor különösen szép, és gyakori színtere egy-egy műsornak, például színi előadásnak, de a lovas huszárok felvonulása sem feltűnő ezidőtájt. A Kölyökvárban bábszínházi előadásokat tekinthet meg a fiatalabb korosztály, a Jósa András Múzeumban pedig kiállítások sora várja az érdeklődőket (Pl. Benczúr Gyula emlékkiállítás, Krúdy Gyula élete és kora, stb…) . A Múzeumfaluban március 28-án Falusi húsvétot tartanak a Margaréta néptánccsoport közreműködésével, a Városi Galériában pedig több festő- és iparművész alkotásai is megtekinthetőek. A Nyíregyházi Állatpark most nem az új orrszarvútól hangos, hanem a március 26-tól április 26-ig tartó „Hogyan vonulnak a madarak” című kiállítástól, amit az izraeli légierő természetfotóiból állítottak össze.

A Nyíregyházi Művészeti Hetek alatt persze a zene jut főszerephez. Az V. Pro Archi Nemzetközi Ifjúsági Vonószenekari Fesztivált március 17 és 21. között élvezhetik a komolyzene hívei. A hangversenyeknek az Evangélikus Iskola díszterme és a Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály terme ad helyet.

De a Városi Művelődési Központ hangversenytermébe is érdemes ellátogatni, bár a fesztivál előadásaival ellentétben itt nem ingyenesek a koncertek. Március 21-én, hétfőn a „Hang és Mozdulat” című zenés-táncos előadást tekinthetik meg este 6 órától. Kedden a „Tavasz – Nyitány” hallható fúvósokkal és táncosokkal, Rosta Sándor trombitaművész közreműködésével. A szerdai nap a Bizet „Carmen”- jéé. Horgas Eszter fuvolaművész estje 19 órakor kezdődik. Április 2-án az V. Tiszántúli Amatőr Klasszikus Balettfesztivált csodálhatjuk meg délután 4 órától. Az utolsó előadás a Művészeti Hetek zárónapján lesz. Kárászi Szilvia előadóestjén és kiállításán a borsos belépő ellenére bizonyára tömve lesz a városi hangversenyterem.

Kovács Tünde

[2005.03.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
2024.06.11., a nap, amikor a Winger zenekar...

Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
Június 5-én adta Budapesten régóta várt és...

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
beszámolók még