2024. május 27. | hétfő | Hella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Gödör Klub

Petíció a Gödör klub szervezőitől

Ha szeretnéd, hogy a Gödör klub továbbra is működjön az Erzsébet téren, akkor csatlakozz az alábbi petícióhoz:

PETÍCIÓ A GÖDÖRÉRT - nyílt levél a Döntéshozókhoz

2005. március 10-én a Főváros Vezetése úgy határozott, hogy a befejezési és hasznosítási pályázat elbírálásáig - kb. 1 évig - a félig kész Kulturális Központot és Parkot a Petőfi Csarnokhoz, mint szabad szellemi és technikai kapacitással rendelkező fővárosi intézményhez csatolja.
Ez a döntés azt jelenti, hogy a Gödör Klub az Erzsébet téren nem működhet tovább!

A Gödör Klub 2002. őszén azért jött létre, hogy bizonyítsuk, szükség van egy nyitott, sokszínű, befogadó kulturális helyre a város szívében. Ez a változatosan használható tér befejezése után végre alkalmas lenne arra, hogy méltó otthona legyen az élő zenének - az alternatív rocktól a jazzen, világzenén át a műfaji határokon átívelő improvizatív zenéig-, miközben kiállítások , színházi előadások, civil rendezvények befogadása mellett helyet adhat a város életében egyre fontosabb összművészeti eseményeknek is.

A rendszer lényegi eleme a keresztfinanszírozás: befejezés után az üzletileg hasznosítható kapcsolt részek - étterem, mélygarázs, üzlettér - bevételei biztosítják a Kulturális Központ és a Park működését.

Az eltelt több mint két és fél évben nemcsak a városlakók szerették meg a Klubot és a programokat, de mostanra a közreműködő művészek - legnagyobb számban zenészek - számára is közös alkotó és találkozóhellyé vált.

A Gödör Klub az egész Parkkal együtt már jelenlegi formájában is önfenntartó módon működik, az adófizetőknek pénzébe nem kerül, támogatást más helyektől nem von el.

A Főváros Vezetőinek nem kellően átgondolt döntése nyomán mindaz veszélybe került, amit lépésről lépésre közösen létrehoztunk, és az is, ami az eredeti tervek szerint a befejezés után majd a mienk, városlakóké lehetne.

Felhívjuk tehát a döntéshozókat, - választott képviselőinket - hogy a hely adottságai által kínált lehetőségeket tekintsék elsődleges szempontnak, mikor az Erzsébet tér és a Gödör Klub jövőjéről határoznak:

1. A befejezésre és hasznosításra vonatkozó pályázat elbírálásáig hagyják működni a Gödör Klubot jelenlegi formájában. Ne verjenek szét egy jól működő alulról indult kezdeményezést, ami ráadásul kapcsolható az egyébként hivatalosan deklarált célokhoz.
2. A döntések meghozatala előtt alaposan tájékozódjanak, és hallgassák meg a Gödör Klub működésében résztvevőket is.
3. Adjanak folyamatosan közvetlen tájékoztatást, ne utólag a sajtóból és informális csatornákon keresztül jussanak hozzá az érintettek az alapinformációkhoz.

Budapest, 2005. március 14.

[2005.03.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
empty: treeItemFullName(classified_section,0) [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
beszámolók még