2024. május 6. | hétfő | Ivett, Frida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Új szó

Nemzetközi listamustra

Világszerte folyik a vita arról, mit hozhat a jövő. Az internet nyújtotta lehetőségek belátható időn belül csődbe viszik a CD-piacot – véli a szakemberek egy csoportja. Mások szerint a hagyományos hanghordozók nem fognak eltűnni, sőt, a jövőben is ezek viszik majd hátukon az ipart. Abban viszont nagy az egyetértés, hogy az idén is a letöltések további ugrásszerű növekedésével kell számolni.

Átrendeződés a kislemezlistán

Karácsonykor valószínűleg sok ezer ember kapott ajándékba zeneletöltésre szóló utalványt – az amerikaiak az év utolsó hetében rekordmennyiségű, közel húszmillió dalt töltöttek le legálisan a világhálóról, és a láz 2006 első hetében is csak részben hagyott alább. Természetesen a Billboard magazin kislemezlistájába a maxi CD-k forgalma és a rádiók játszási adatai mellett beleszámítják a letöltéseket is.

A nagy roham az utóbbi két összesítésen váratlan előrelépéseket és hatalmas visszaeséseket eredményezett. A Don’t Forget About Us című slágerével két hétig trónoló Mariah Carey az elmúlt héten az első helyről a hetedikre zuhant, és a már visszaeső félben lévő D4L felvétele, a Laffy Taffy került az élre. A héten Nelly és barátainak közös dala foglalta el a csúcsot, ami ugyancsak meglepetés. Az albumlista élmezőnye változatlan, az egyetlen jelentős újdonság, a New York-i The Strokes harmadik lemeze, a First Impressions Of Earth a negyedik helyre iratkozott fel 88 ezres eladási példányszámmal – ez szép teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy a rockerek hazájukban korántsem próféták, legnagyobb rajongóbázisuk Európában van.

Egyesült Államok
1. Nelly Featuring Paul Wall, Ali & Gipp: Grillz
2. Chris Brown: Run It!
3. Beyoncé Featuring Slim Thug: Check On It

Nagylemezek
1. Jamie Foxx: Unpredictable
2. Mary J. Blige: The Breakthrough
3. Eminem: Curtain Call – The Hits

Bukás odahaza, siker külhonban

Madonna legyőzhetetlen – kilencedik hete vezeti a dalok összesítését. A Hung Up Németországban az ötvenkettedik kislemeze, de mindössze a harmadik listavezetője. Először ’87-ben hódította meg a csúcsot, a La Isla Bonita című slágerével öt hétig vezetett, majd 2000-ben az American Pie cíművel is első volt, de csak egy hétig. Az énekesnő mögött nyolc héten keresztül őrizte ezüstérmes pozícióját az albumlistát továbbra is vezető Xavier Naidoo. Az énekes a héten átadta a helyét a Marlon Roudette és Preetesh Hirji alkotta Mattafix nevű brit duónak, amely – annak ellenére, hogy hazájában csúfosan megbukott – Európa-szerte sikeres. A Signs Of A Struggle című korongján a fekete zenék: soul, r&b, hip-hop és reggae modern keverékét hallhatjuk visszafogott elektronikába ágyazva. Ez a változatosság jellemzi a Big City Life című dalt is. A duó leginkább a Morcheeba stílusával mutat hasonlóságot, nem véletlenül, társszerzőként két dalban is feltűnik a trió tagja, Ross Godfrey. Úgy látszik, az ilyen zenének Nagy-Britanniában nincs különösebb piaca, a Morcheeba sem rendelkezik jelentős hazai lemezeladással.

Németország

Kislemezek
1. Madonna: Hung Up
2. Mattafix: Big City Life
3. Xavier Naidoo: Dieser Weg

Nagylemezek
1. Xavier Naidoo: Telegramm Für X
2. Robbie Williams: Intensive Care
3. Madonna: Confessions On A Dance Floor

Puha József (Új Szó)

[2006.01.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még