2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Máté Péter slágereire Szöulban is kíváncsiak
Koreaiul is jól szól a magyar legenda
"Azért vannak a jóbarátok" - Máté Péter emlékest Budapesten
Kapcsolatok
Máté Péter Emlékzenekar (MP3 Trió)
Kapcsolódó események
MP3 trió koncert
[2010. október 8.
péntek 18:30]

Zene nélkül mit érek én - MP3 koncert a Ferenc Napi Búcsúban

Demeter Györgyék MP3 triója minden koncerten sikert arat, hiszen az örök emlékű Máté Péter dalait adják elő hárman – ami indokolja a szellemes névválasztást, hiszen az MP3 napjaink korszerű zenei formátuma, amely a múlt zenéit is megszólaltathatja. Az üzenet egyértelmű, a negyed évszázados dalok a mai életnek is részei.

Demeter György, Kósa Zsolt és Demeter Tamás otthonosan mozog Ferencvárosban, hiszen itt élnek és dolgoznak, hosszú idő óta. Az MP3 formáció csupán az egyik, amit jegyeznek, nevük feltűnik a Musicalitas társulat színlapján, a Bulldózer zenekar tagjainak névsorában, de ismerhetik őket az XL Sisters és a Rózsaszín Bombázók rajongói is. A két testvér emellett különböző zenekarokban session-zenészként is fellép, Kósa Zsolt pedig a Kolibri színháznak is tagja.

Az MP3 együttes gondolata 2009-ben született meg, amikor egy erdélyi utunkon, Nemzetközi Nőnap lévén, Kósa Zsolt barátommal együtt Máté Péter dalokkal szórakoztattuk a tisztelt nagyérdeműt és előadásunk nagy tetszést aratott. – kezdte Demeter György, zenekarvezető

Harmadik énekesként testvérem, Demeter Tamás csatlakozott hozzánk. A Ferencvárosi Művelődési Központtal korábban már kialakult jó kapcsolat okán az új zenekar is itt talált otthonra, Ez komoly segítséget jelent a működésünkhöz, hiszen a próbák mellett számos fellépésünknek is van itt, és törzsközönségünk is kialakult már. Gyorsan népszerűvé váltunk, Máté Péter emlékének és hagyatékának ápolásával, jó néhány budapesti szórakozóhelyen állandó klubunk van, és gyakran utazunk az ország más városaiba is, így Baján, Fóton és Budaörsön is rendszeresen visszavárnak minket. – folytatta.

Máté Péter, a hazai könnyűzene egyik kimagasló egyénisége volt, aki immár negyed évszázada nincs közöttünk. Tehetségét a szakma és a közönség itthon és külföldön is elismeri, nem csupán énekesként, hanem szerzőként is. Rengeteg dalt hagyott ránk, amelyek életben tartása úgy gondoljuk, közügy. A dalok ma is rendkívül népszerűek, nem csupán azok körében, akik még élőben hallhatták őt. A fiatalok is szívesen járnak koncertjeinkre.

Bár nekünk magunknak nem volt kapcsolatunk a Mesterrel, a dalok kapcsán megpróbáltunk feltárni azok hátterét, némi betekintést nyerni Máté Péter munkásságába. Így fedeztük fel színes, gyakran tragikus, néha pamfletbe illő életének nagyszerűségét, ami arra sarkalta Zsoltot, hogy egy zenés fantáziajátékban megírja a "Most élsz" című darabot, amelyet még 2010-ben, november 20-án mutatunk be a Ferencvárosi Művelődési Központ színpadán. – zárta Demeter György.

Október 8-án, a Ferenc Napi Búcsúban lesz legközelebb hallható a zenekar. A népszerű dalok a Bakáts téren, 18.30-tól csendülnek fel.

– Steiner Gábor –

[2010.10.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még