2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó események
Trója - tánc show
[2011. március 8.
kedd 19:00]
Trója - tánc show - Elmarad!
[2010. november 8.
hétfő 20:00]
Trója - tánc show - Elmarad!
[2010. november 10.
szerda 20:00]

Látványos tánc show érkezik Veszprémbe, Budapestre és Debrecenbe

Trója - Tánc show a Fire Of Anatolia Dance Group új produkcióját november 8-án, Veszprémben, egy nap múlva a Papp László Budapest Sportarénában, majd 10-én Debrecenben mutatják be.. 

Az idei év popzenei dömpingje mellett a tánc szerelmesei is igazi gyöngyszemeknek örülhetnek. A LORD OF THE DANCE elsöprő sikere után ősszel egy másik nemzetközi társulat érkezik hazánkba. A Fire Of Anatolia Dance Group korábbi produkciójával néhány éve már meghódította a magyar közönséget ám a fantasztikus török társulat új produkciója a TROJA, még a sokat látott tánckedvelőknek is szemkápráztató kikapcsolódással kecsegtet.

Az ember szinte beleszédül a számokba is amelyek jellemzik a monstre előadást. Az 1300 m2-es színpadon gyönyörűségesen mutat a nem ritkán teljes létszámban megjelenő 85 táncos, várfal, vagy a 8 m magas Faló. A szereplők kifejezetten e produkcióra készített 2000 jelmezét 450 féle különböző anyagból készítették, többek közt üzbegisztáni különlegesen szőtt filcből, vagy kézzel festett műselyemből.

A Trója című látványos előadás történetvezetése a Brad Pitt főszereplésével készült nagy sikerű film címét követi, a tökéletes illúzióról káprázatos koreográfiák, roppant méretek és a 150 robotlámpa és hatalmas háttérvetítés gondoskodik. A korhű ruházat és kultúra bemutatására a táncosok többek közt továbbá 500 pár cipőt, 850 fejdíszt és 500 karkötőt használnak.

A kivételes képességű táncosokat felvonultató társulat művészeti vezetője és koreográfusa Musztafa Erdogan méltán büszke produkciójára: „ Trója egyidős a Szentírással. Az emberiség egyik legrégebbi és legismertebb története, ahol az álom és valóság valamint a tudomány és a jövőkép keveredett. Fontos és valóságos helye van a történetnek, mely Homérosz műve nyomán titokzatos kalanddá változott, kiváncsivá téve a történészeket. A trójai romok közül szűrődő hangok, a saját történelmünk hangjai. Azok, akik nem hallják a történelem hangjait, nem hallják a jövő hangjait sem. Tisztelgünk a művészettörténet e halhatatlan műve előtt háromezer évvel később is.”

Hogy e tiszteletadás hogy is sikerült, arra a produkció sikertörténete a válasz. Az előadás a nyári szezonban Antalia legkedveltebb attrakciója, de világjáró turnéi is telt házak előtt zajlanak. A török tánc hagyományainak és a monumentális show-k kedvelőinek nagy örömére a trójai romok közül hallatszódó sikoly és a háromezer éves titokzatos álom újjáéled a magyarországi előadásokon.

Vedd meg a jegyedet ITT!

[2010.11.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még