2024. május 6. | hétfő | Ivett, Frida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
BabyShambles: Down In Albion

Felejtsük el Pete Dohertyt

Meggyőződésem, hogy környékünkön minden egyes, zenében picit járatos ember hallotta már Pete Doherty nevét, beazonosítani azonban csak kevesen tudják. Nem véletlenül!

A brit sajtónak mindig van egy kiemelt negatív hőse, akinek kapcsán bemutathatja a zenészszakma árnyoldalát. Legutóbb Pete-re osztotta a szerepet, és az aktuális fenegyerek, az alkohol- és drogproblémákkal küszködő beteg zenész bőségesen ellátja alapanyaggal. Az elsősorban Angliában nagy népszerűségnek örvendett kitűnő The Libertines frontembereként ismerhettük meg. Aztán elindult lefelé a lejtőn.

Együttese 2004-ben oszlott fel, miután társai nem bírták tovább a szenvedélyeiből adódó nehézségeket. A Baby Shambles nevű zenekar élén folytatta pályafutását. Élete ezzel új lendületet kapott, azóta még inkább ontja magából a sok érdekeset. Csak néhány közülük: a Live8 londoni koncertjén illuminált állapotban adta elő Elton Johnnal a T. Rex egyik slágerét, a szövegbe is belesült, később az Oasis angliai turnéján zenekara lett volna a vendég, ám rögtön az első koncerten elfelejtett megjelenni, majd lemondta saját együttese turnéját, és unalmában összevert néhány szomáliai bevándorlót.

Szinte hetente kerül rendőrkézre. Hősünk ugyanis szeret kocsikázni, különösen szerek hatása alatt, így nem nehéz kiszúrni a közlekedés biztonságát veszélyeztető autóját. Általában kábítószert is találnak nála, letartóztatják, aztán óvadék ellenében szabadlábra helyezik, és rendre megígéri ország-világ előtt, hogy kezeltetni fogja magát. A minap egy osztrák rádió partiján felejtett el részt venni, csak társai jöttek el, pedig magánrepülőgépet is küldtek érte. Zenéjével ritkán kerül középpontba. Tavaly novemberben jelent meg új együttesének első albuma Down In Albion címmel, de erről alig cikkezett a sajtó, amúgy is eléggé felejthetőre sikeredett.

Én a róla szóló jelentéseket az utóbbi időben már ignorálom, ám sokkal egyszerűbb volna, ha a hírügynökségek és a sajtó tenné ugyanezt Dohertyvel. Ideje lenne új botrányhős után nézni, mivel a régi kezd kiégni, újabban csak ismétli önmagát.

Puha József (Új Szó)

[2006.02.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még