2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Különleges duettre készül Ákos
Ákosék egy éve készülnek "Egyszeri és megismételhetetlen lesz!”
Búcsúzz velünk - a legszebb szerenád dalok
Ettől tuti meghatódsz! Köszönj el velünk, vagy emlékezz - a legszebb ballagási dalok
Képgalériák
Ákos sajtótájékoztató
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)

Ákos titkolózik

Ákos április 6-án újabb kiadvánnyal rukkolt ki a hazai zenepiacra. A nagyszabású Aréna-koncert mellett ez is apropója volt annak, hogy ezen a napon sajtótájékoztatót tartott az énekes.

Az utazó DualDisc formátumban jelent meg, ami azt jelenti, hogy mindkét oldala lejátszható. Ahogy Ákos viccesen meg is jegyezte: „Ha így teszem be CD, ha pedig amúgy, akkor DVD.”

A maxi mindkét oldala bővelkedik újdonságokban. Elmondható, hogy ez az eddigi leggazdagabb tartalmat felvonultató Ákos „kislemez”.
Egyik oldalán kilenc felvételt lehet meghallgatni: az Utazó című dal mellett A katona imája albumról A fénybe nézz és a Szeress így több verziója is szerepel a korongon. A remixek Szakos Krisztián és a Compact Disco keze munkáit dicséri, illetve koncertfelvételt is meghallgathatunk.

Az utazó című dalnak elég „hányattatott” sorsa volt: Ákos megemlítette, hogy többek között amiatt maradt le A katona imája albumról, mert nem érezte még igazán kiforrottnak, igazán erősnek. Folyamatosan foglalkozott vele, de mindig félretette, hogy ez még nem az igazi. Aztán Krisztiánnal közösen összefogva elemeire szedték szét a dalt, majd amikor ismételten összerakták, megszületett a szám végleges verziója.

A CD oldal ráadása az a nagyzenekari mű, ami ezen a kiadványon hallható először, s Ákos a História Parkhoz írta. Ez a projekt a magyar történelem elmúlt ezer évét igyekszik majd bemutatni, és francia közreműködéssel fog megvalósulni. Sajnos erről többet egyelőre még nem tudhattunk meg, mivel az énekest egyelőre kötik a szerződések.



A DVD-oldalon az összes dal megtalálható sztereóban és kétfajta kódolású 5.1-es hanggal is. Helyet kapott még rajta Ákos három videónapló-bejegyzése, amik az elmúlt időszak munkálatait örökítették meg, illetve a klipforgatásokat, valamint egy rejtett koncertklip is megbújik a „sorok között”.

Az április 6-ai nap még egy különlegességet tartogatott a számunkra: Ákos két új videóklipjének is ezen a napon volt a premierje. A Szeress így és az Utazó szintén helyet kapott a DVD-oldalon, és már a youtube-on is megtekinthetők. Mindkét klipet a Zeneakadémián forgatta az énekes.

– Rosta N. Napsugár –

[2011.04.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még