2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Új Szó
Kapcsolatok
The Ordinary Boys

Folytatódik az angol gitárzenekarok sikere

Amikor a hagyományos út járhatatlan.

Folytatódik az angol gitárzenekarok év eleji sikerszériája hazájukban. A Hard-Fi és az Editors korongja iránti érdeklődés megnövekedése, valamint az Arctic Monkeys rekordja után – a brit zenetörténet legjobb bemutatkozását produkálta – befutott a The Ordinary Boys is, amelynek „hagyományos úton” nem sikerült rajongótábort verbuválnia.

Pedig az újonnan feltűnt gitárzenekarok közül elsőként, a 2004-es bemutatkozása után már tavaly júniusban megjelentette második albumát is. A brightoni együttes a kisvárosi fiatalok életérzéseit próbálja megfogalmazni, de a közönség eddig az ugyanezzel próbálkozó Hard-Fi mellett tette le a voksát. A szakma szívébe sem lopta be magát, zeneileg túlságosan a The Clash és a Jam örökségére támaszkodik, sőt a második lemezén még egyértelműbben nyúlja az elődöket, kiegészítve a Madness-szel és a The Specialsszel.

Most mégis beindult a szekér, a Boys Will Be Boys című dala fokozatosan halad előre a brit listán, az elmúlt héten már a dobogó legalsó fokán szerepelt, és második albuma, a Brassbound is erőre kapott, a 11. helyen tanyázott. Ahogy jeleztem, nem arról van szó, hogy a mellőzöttség után hirtelen sok ember megbarátkozott a fiúk zenéjével, nem hagyományos úton futottak be, az ugyanis számukra járhatatlannak bizonyult. Ha a szokásos stratégia nem segít, akkor alternatív módszerekhez kell folyamodni.

A frontember, Sam Preston ezt megtette, részt vett az angol Channel 4 tévécsatorna Celebrity Big Brother című műsorában, a sikert ennek köszönhetik. Rajta kívül többek között Pete Burns, az egykori Dead Or Alive énekese is beköltözött a házba – ennek megfelelően az elmúlt héten a brit kislemezlista ötödik helyén debütált a csapat You Spin Me Round című slágerének új változata. Az ilyen műsorok azonban csak ideig-óráig repítik a szereplőit a sikeresek közé. Jól példázza ezt Mark Owen vagy Peter Andre ugyanerre a műsorra épülő visszatérése, csupán pár hétig voltak ünnepelt sztárok, utána ismét villámgyorsan eltűntek a süllyesztőben. De az előrejelzések azt mutatják, Sam Preston és zenekara kivétel lesz ez alól, és huzamosabb időre is bekerülhetnek az élvonalba. Majd meglátjuk!

Puha József (Új Szó)

[2006.02.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még