2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Új Szó
Kapcsolódó Kiadványok
Filmzene: Fej vagy írás
Kapcsolatok
Supernem

Supernem: Fej vagy írás?

Hiánypótló dalt kaptunk. Olyat, amely tanúbizonyságot tesz arról: egyelőre nem szabad vészharangot kongatni a zenekar felett, azt sugallja, hogy a második nagylemez csupán szakmai melléfogás volt.

A különböző televíziós műsorokból is ismert Papp Szabolcs által vezetett trió 2003 áprilisában jelentette meg első, Hangosabban! című albumát, rajta könnyed punk-rock zenével, köztük a zseniális K-k-kétszer című slágerrel. A bemutatkozás tökéletes volt – sikerült olyan dalokat komponálniuk, amelyeket a szakma is elismerően fogadott, és a finnyás rádiók is minden probléma nélkül műsorra tűztek. A folytatás azonban már hagyott kívánnivalót maga után.

Eleinte azt hittem, tudatosan törekedtek az igényes, egyben rádióbarát zenére, de a második korong hallatán már nem voltam biztos ebben, bár az is lehet, mertek nagyot váltani. A Tejfog címet viselő albumon a punk vonal rovására a rockzene került előtérbe. Ám hiába vonultat fel igényesebb, egységesebb dalokat, mint az első, ezzel beálltak azok mögé, akik jó rockzenét készítenek, mégis tengnek-lengnek, mivel Magyarországon az ilyennek nincs piaca. Ráadásul a lemez elől a rádiók is elzárkóztak, nem igazán jutott el az emberekhez, akihez mégis, csalódott benne, mert mást várt. Így érthető, amiért megszólaltak a vészharangok. Ha viszont ilyen jó, könnyed rockdalok vannak még a fiúk tarsolyában, mint a Fej vagy írás? című romantikus vígjáték főcímzenéül választott azonos című felvétel, akkor örömmel konstatálhatjuk: minden rendben.

Igaz, a rádiókban is egyre többször felcsendülő dal nem saját szerzemény, zenéjét az egykori V.I.P.-ből megismert Józsa Alex, szövegét a film zenei társproducere, Gálik Péter jegyzi. Meggyőződésem, ha ilyen dalokkal próbálkoznának, s ha a punk vonal is visszajönne, a Supernem a magyar zeneélet meghatározó együttese lenne. Amolyan magyar Green Day. Szóval, hajrá!

Puha József (Új Szó)

[2006.02.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még