2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Új Szó

Jack Johnson, a régi újonc

A harmincegy éves hawaii hullámlovas sikerrel szörfölt át a zene hullámaira

Nem született meglepetés a múlt szerdán megrendezett legrangosabb brit zenei díjak, a Brit Awards kiosztóján – adta hírül a világsajtó. Való igaz, szinte minden a várakozásnak megfelelően alakult. Jobban belegondolva azonban egy meglepi mégiscsak született, „A legjobb nemzetközi újonc” kategóriában. Egy olyan énekes-gitárosnak ítélték oda az elismerést, aki ugyan Nagy-Britanniában csak tavaly futott be igazán, de évek óta jelen van a zeneéletben, ebből kifolyólag nem most, már korábban kellett volna jelölni. Jack Johnsonnak hívják, a napokban jelent meg negyedik stúdióalbuma.

Az Oahu szigetén született Jack szinte egy időben tanult meg szörfözni és járni. Filmes tanulmányai befejeztével szörfös barátaival elkészítette a Thicker Than Water című filmet. Haverja, Garrett Dutton (G. Love) lemezére felénekelt egy dalt, amelyet több amerikai rádió is műsorra tűzött, ezzel vette kezdetét zenei karrierje. Első albuma 2001-ben került a boltokba Brushfire Fairytales címmel, amit 2003 májusában az On And On követett. Tavaly márciusban adta ki harmadik lemezét, a blues-funk stílusú romantikus dalokat felvonultató In Between Dreams címűt. Az anyag stúdiómunkálatai Hawaiion és Los Angelesben zajlottak a korábban a Beastie Boysszal is dolgozó Mario Caldato producer közreműködésével. Az utóbbi két korong az Egyesült Államok eladási listájának harmadik fokán debütált, és ezen a héten Jacknek a listavezetés is összejött – az első helyre iratkozott fel a Curious George című animációs filmhez írt albumával, 163 ezret adtak el belőle a megjelenés hetében. A Sing-A-Longs And Lullabies című anyagot barátai: Matt Costa, Ben Harper és G. Love segítségével készítette el. Érdekes módon tavalyi lemezéből jóval több, 229 ezer kelt el az első héten, ennek ellenére csak a bronzérmes pozíciót tudta vele megkaparintani.

Mindezek tudatában valóban meglepetés Jack Johnson jelölése és győzelme a Brit Awardsszon „A legjobb nemzetközi újonc” kategóriában. A britek kicsit elkéstek.

Puha József (Új Szó)

[2006.02.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még