2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
NOX
Kapcsolódó események
NOX koncert az Erkel Színházban
[2006. március 7.
kedd 19:00]

Az Erkel Színházban lép fel a Nox

Az együttes egyedi arculatával stílust teremtett, amelyet március 7-én az Erkel Színházban is megcsondálhatnak a nézők.

A zenekar negyedik Ragyogás című albumának bemutatására egy azonos nevű koncertturné alkalmával kerül sor. A show-ban eddig sehol nem látott mértékben megjelenik az illúzió, a varázslat, mindemellett pirotechnikai elemek, lézer show és színházi díszlettel vetélkedő dekoráció emeli a látványt. Az élő koncerten az együttes tagjai és a két állandó táncos mögött felsorakozik a zenekar, a NOX stílusának megfelelő népi hangszerek mellett dob, basszus, szintetizátor is színesíti a műsort. Minden dalhoz más-más koreográfia tartozik, mellyel emelik a már eddig is megszokott magas színvonalú előadást. A NOX tehát megy tovább a maga útján, nem hajlik meg a trend, a divatirányzatok és a sikerreceptek előtt, hisz megvan a saját stílusa, amely változatlanul népszerű a közönség körében
Péter Szabó Szilvia, különlegesen szép hangjával a NOX frontembere. Énekelni autodidakta módon tanult, talán azért olyan szívből jövők és páratlanul hitelesek a magyar népdalok az ő előadásában.
- Gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy színpadra állhatok. Hiszek a magyar népzene erejében, érzem, hogy fontos dolgot csinálunk.

Nagy Tamás, az együttes néptáncosa és koreográfusa. A balettintézet néptánc tagozatán végzett szólótáncos, magyar néptánc képviselője.
- Igazi kihívás számomra, hogy tagja lehetek a NOX - nak. Profi táncosként bejártam a fél világot és állíthatom, hogy mindenhol sikere van a magyar néptáncnak és népzenének.

Április óta járja az országot a NOX, Ragyogás c. turnéjával. A 2005-ös év végi mérlegben elmondhatta a csapat, hogy már kétszázezer néző látta a produkciót, melyben Szilvi és Tomi, valóságos táncszínházat varázsol a nézők elé. Szó szerint varázsol, ugyanis a show-ban eddig sehol nem látott mértékben megjelenik az illúzió, varázslat. Mindemellett pirotechnikai elemek, lézer show és óriáskivetítőn vetített videóképek emelik a látványt, a díszlet színházi dekorációval vetekszik.

- Minden koncertre nagyon készülünk és hihetetlen érzés, amikor ez a tömeg együtt énekli velem a dalokat. A tavalyi debreceni koncertünket, közel nyolcezer fős tömeg előtt rögzítettük, melynek anyaga 2006 áprilisában DVD formában jelenik meg.
Januárban pihenőt kapott a stáb, így februártól folytatódik a Ragyogás turné.

- 80 állomásra terveztük ezt a koncertsorozatot, jelenleg a hatvanadik környékén járunk. Május végén eltemetjük ezt a produkciót és ősszel új lemezzel és hozzá készülő új show - val jelentkezünk. De addig még annyi minden hátra van, és annak ellenére, hogy tervek vannak, mindig a jelenre koncentrál a csapat: a Ragyogás turné folytatódik!

[2006.02.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még